BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Fatih geceye kelle keserek başladı

Kanal D'nin yüksek bütçeli dizisi Fatih, geceye hızlı bir başlangıç yaptı.

Abone ol

Kanal D'nin yeni dizisi Fatih ilk bölümüyle ekranlara geldi. Başrollerini Mehmet Akif Alakurt, Seda Akman ve Gamze Özçelik'in paylaştığı dizide, Fatih Sultah Mehmet'in hükümdarlığını konu ediliyor. Dizinin ilk bölümünde, Fatih geceye hızlı bir başlangıç yaptı ve Sadrazam Rum Mehmet Efendi'nin kellesini aldı.

Türk televizyon tarihinin en pahalı yapımı olarak duyurulan Fatih ilk bölümüyle dün gece Kanal D ekranlarına geldi. Dizi, Fatih'in İstanbul'un fethinden sonraki dönemini konu ediniyor. Senaryosunu Funda Çetin ve Pınar Uysal'ın kaleme aldığı dizinin yönetmenliğini ise Merve Girgin üstlendi.

FATİH'İN ADALETİ

Dizinin ilk bölümünde Fatih Sultan Mehmet, Karamanoğulları üzerine sefer düzenleyen Sadrazam Rum Mehmet Efendi'ye tarihe geçen bir ders veriyor. Mehmet Efendi, Karamanoğulları'na düzenlediği sefer sırasında, halka zulmetmiş ve kadın çocuk demen çok sayıda kişinin ölümünden sorumlu tutulmuştu.

Fatih, çarşı ziyareti sırasında öğrendiği bu haberle sarsılır. Mehmet Efendi'ye tarihe geçen bir ders veren Fatih, mührü kendisinin verdiğini ve cezayı da yine kendisinin kesekeceğini söyleyerek kılıcına sarılır. Şehzadenin önünde Mehmet Efendi'nin kellesini alan Fatih, ülkelerin kılıçla fethedilebileceğini ancak adaletle yönetilebileceğini söyler. 

İşte o sahne;