BIST 9.909
DOLAR 32,47
EURO 34,70
ALTIN 2.436,92
HABER /  SPOR

Aragonese demediğini bırakmadı

Fenerbahçe özellikle ikinci yarıda perişanları oynadı. Spor yazarları Aragones'i hedef tahtasına oturttu.

Abone ol

Fenerbahçe Beşiktaş'a yenilmesinden çok 60. dakikadan sonraki kötü oyunu dikkat çekti. Oyun kontrollü giderken, Aragones'in oyuncu tercihleri eleştiri konusu oldu. Beşiktaşlı spor yazarları siyah beyazlı takıma övgüler dizdi.

Özellikle Rıdvan Dilmen Aragones'i topa tuttu. Fenerbahçeli olması nedeniyle de üzüntüsü büyük olan Dilmen, hocaya olan kızgınlığını satırlara döktü. Yönetime Aragones'in 'ipini çekin' mesajını verdi.

Erman Toroğlu'nun yaklaşımı biraz daha farklıydı. O sorunun Aragones'ten değil yönetimden kaynaklandığını yazdı.Toroğlu'nun benzetmesi hem güldürdü hem de düşündürdü:

Alex-Emre ikilisi Fenerbahçe'nin hızını kesti." "Semih kafadan oynasaydı, Güiza ile beraber etkili olurlardı" gibi "halamın bıyıkları olsaydı amcam olurdu" sonucuna gelirdik.

İŞTE SPOR YAZARLARININ GÖRÜŞLERİ:

ÖMER ÜRÜNDÜL (SABAH)

[PAGE]

ARAGONES'TEN HARAKİRİ


Aragones'in yaptığı her şey yanlıştı. Hiç hazır olmayan Alex'i Semih'e tercih ederek takımı 90 dakika 10 kişi oynattı. Oynadığı son maçlarda çok iyi bir performans gösteren Yasin'i ilk 18'e dahi almadı. Halbuki Gökhan Gönül gerçek yerinde oynasa, ilk devrede Ekrem ile Yusuf'un kulvarından çok etkili ataklar geliştirebilirdi. Fenerbahçe'nin hedefi kupa. Camia senelerdir buna hasretken, neden Volkan Demirel oynamadı? Ben zaten haftalık köşemde Alex-Güiza ikilisi oynadığı takdirde Beşiktaş'ın favori olduğunu belirtmiştim.
Beşiktaş ilk yarıda düşük tempoluydu. Bobo'nun ikinci yarıda attığı gole kadar da Ernst ile Cisse ağır yük çektiler. Bu golden sonra disiplinden kopan rakip karşısında Tello, Holosko ve Bobo çok etkili oyunlarıyla siyah-beyazlıları komple takım durumuna soktu. Mustafa Denizli'nin neden İbrahim Üzülmez ile başlamadığına bir anlam veremedim. İkinci yarı yanlışı düzeltti. İki farklı skor avantajından sonra doğru bir tercihle Uğur İnceman'ı oyuna aldı ve haklı olarak kupaya uzandı.
Hakem Bünyamin Gezer çok başarılı bir yönetim gösterdi. Son dakikada verdiği hatalı penaltı kararı da herhalde farklı skorun yarattığı konsantrasyon kaybından oldu.


RIDVAN DİLMEN (MİLLİYET)

[PAGE]

KIZAMAM OYUNCULARA


Ama işler bu kadar iyi işlerken sahneye Avrupa Şampiyonu Luis Aragones çıktı. Belki de Mustafa Denizli’nin en çok işine yarayacak hamleyi yaptı. Uğur Boral’ı kenara aldı, Semih’i soktu. İşte orada maç bitti. Orta sahada oyuna hükmeden, kontrolü elinde tutan Fenerbahçe bir anda yokolup gitti. Bütün dönen topları Beşiktaşlı oyuncular aldı. Yenilen goller de hazırlık pasları yapılırken kaptırılan toplardan oldu. Ve sonuçta böyle bir sonuç doğdu. Bobo ve Tello boş alanı bulunca inanılmaz oynadılar. Aragones sayesinde Holosko da geniş alanı yakalayınca Beşiktaş’ın ekmeğine yağ sürüldü. Bu maç bir antrenörün lehine giden oyunu nasıl tersine çevirebileceğine en güzel örnektir.
Ben Uğur Boral çıkmazdı demiyorum. Tamam Uğur Boral’ı madem çıkarıyorsun, o zaman Vederson’u al. Ya da Alex’i çıkar, Semih’i öyle sok. Aragones oyuncularını bütün Türkiye’ye rezil etti. Ama benim gözümde rezil olmadılar. Çünkü Aragones’in müdahalesine kadar çok iyi oynadılar ve kazanmaya çok yakındılar. Tek kelimeyle hocalarının kurbanı oldular. Aragones’in çılgınlığı bir kupa daha kaybettirdi Fenerbahçe’ye. Ancak yönetimin de Aragones konusunda böyle bir derse ihtiyacı vardı.

ALİ GÜLTEKİN (SABAH)

[PAGE]

REALİTE ORTAYA ÇIKTI

Beşiktaş takımı Fenerbahçe'ye göre çok daha iyi bir ekip. Daha çok bire birde etkili olabilecek oyunculara sahip. Artı şu anki iki takımın defans bölgesini karşılaştırdığımızda çok daha büyük bir fark ortaya çıkıyor. Aslında Beşiktaş geçen maçta da uygulamak istediği oyun stratejisini kupa finalinde de devam ettirdi. Oyunu kontrol edip özellikle ikinci yarıda sezonun bir çok maçında olduğu gibi rakibini devirmeyi düşündü. Bu sefer de bunu gerçekleştirmeyi başardı. Hem de tabiri caizse Fenerbahçe'yi yerle bir ederek. Her zaman benim için Beşiktaş takımının vazgeçilmez birinci ismi Bobo. Ben yine Bobo ve Bobo diyorum. Elbette hem attığı birinci golde hem de Gökhan Gönül'den topu kapıp üçüncü golde yaptığı asistle Yusuf'u da Brezilyalı golcüyle beraber alkışlıyorum. İlk yarıyı dengede götürdükten sonra ikinci yarı Beşiktaş'ı sahada farklı hale getirerek maçın en iyi adamı olan Tello'yu da bu iki isme ekleyelim.

MEHMET DEMİRKOL (MİLLİYET)

[PAGE]

 PRAGMATİZMİN BÜYÜK ZAFERİ

Fenerbahçe’ye ligde orta sahayı bırakıp çok zor durumlara düşmüşlerdi. Sadece bu alanda, belki de demode sayılabilecek bir savunma tarzıyla rakibi kolay durdurdular. Adam adama, gereğinde sert. Fenerbahçe’nin ağır pas oyunu top kayıplarında yitip gitti böylece. Aragones de onlara yardım etti tabii. Kriz döneminde bulduğu ve bir maçlık iyi sonuç aldığı Gökhan Gönül çözümünün genel bir politikaya dönüştürme çabası İspanyol hocayı kadro dışına itti. Holosko, Yusuf, Bobo ve Tello’nun kısa bir mesafede yaptıkları çapraz koşular ve alanı dağıtma işleri Carlos-Gökhan  Lugano ve Ali için içinden çıkılmaz bir kaosa dönüştü. Resmen perişan oldular. O kadar ki, Bünyamin Gezer’e o garip penaltıyı çaldıran da sanırım bu perişan hal oldu. Ve hal o kadar kötüydü ki, kimse adam gibi itiraz dahi etmedi.
Beşiktaş ve Denizli sonuna kadar hak ettikleri bir zafer kazandılar. Rakiplerinde olmayan bir planları vardı ve bunu büyük bir başarıyla uyguladılar. Denizli ve pragmatizm adına çok büyük bir zaferdi.  

ÖMER GÜVENÇ (AKŞAM)

[PAGE]

BİR OLDU PİR OLDU:

Karşılaşmanın 1. dakikasından, 90 dakikasına kadar Beşiktaş oyun alanının her yerinde rakibinden çok daha üstündü. Defansıyla, orta sahasıyla ve hücum hattıyla nerdeyse kazanılacak bütün topları kazandı, bu topları da çok sakin kullandı. Mustafa Denizli'nin tercihi olabilir, ama taktik icabı falan filan ben anlamam. Bence Beşiktaş'ta şu anki formuyla ve performansıyla sol kanadın en iyi oyuncusu İbrahim Üzülmez. İkinci yarıda İbrahim Üzülmez oyuna girdi. Ve doğru olan da buydu. Beşiktaş defansında hatasız oynadığı gibi orta sahada da inanılmaz koştu, mücadele edip top kazandı. Karşılaşmada Gökhan Zan, Beşiktaş defansının en iyi oyuncusuydu. Çok kritik, inanılmaz müdahaleler yaptı. İbrahim Toraman oynadığı dakikaya kadar yine yürekleri ağızlara getirip acemice yaptığı bir faul sonrasında sarı kart gördü. Ve bu karttan sonra da potansiyel bir kartkolik olduğu için Mustafa Denizli tarafından oyundan alındı. Bence çok doğru bir tercihti. Golle başlayan Fortis Türkiye Kupası finalinde Yusuf'un attığı akıl dolu golde Fenerbahçe kalecisi Volkan Babacan'ın çok büyük payı ve hatası vardı.

ERMAN TOROĞLU (HÜRRİYET)

[PAGE]

İLAHİ ADALET


Beşiktaş'ın bu maçı Mustafa Denizli'nin doğru oyuncu tercihi, akıllı oyun planı, keı idi istediklerini futbolcuların sahaya yansıtmasıyla çatır çatır alması. Ama bu maçta bir de ilahi adalet var. Bu adalet bazen geç geliyor ama geldi mi tam geliyor. Fenerbahçe takımını Türkiye'de tek bir yerli teknik direktör şampiyon yaptı. O da Mustafa Denizli idi. San lacivertliler, onun dışında hep ithal teknik direktörlerle şampiyon oldu. Bu şampiyonluktan sonra Aziz Yıfcbnm, "Ne var yani bizi Mustafa Denizli mi şampiyon yaptı?" demişti.

Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe Yönetimi, iktidarlanna devam etmek için hata yaptıklan Aragones'in kellesini alarak devam edeceklerdir. Yani günah keçisi belli. Kendilerini kurtaracaklardır.  Beşiktaş, evirdi çevirdi, Fenerbahçe'yi yendi. "Volkan Demirel neden oynamadı?", "Alex-Emre ikilisi Fenerbahçe'nin hızını kesti." "Semih kafadan oynasaydı, Güiza ile beraber etkili olurlardı" gibi "halamın bıyıkları olsaydı amcam olurdu" sonucuna gelirdik.