BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,82
ALTIN 2.402,30
HABER /  POLİTİKA

Demirel tarafını ilan etti!

Hafta sonu Demokrat Parti'nin kongresi var. Ve kongrede 3 aday var. Cindoruk, Soylu ve Bayar... Demirel tarafını ilan etti.

Abone ol

Demirel, Pazar günü yapılacak DP Kongresi öncesi ağırlığını koydu ve Hüsamettin Cindoruk'a destek verdi: "İktidar partisi orta sağ parti değildir. DP kongresi orta sağın yeniden toparlanması, ayağa kaldırılması için önemlidir. Cindoruk bunu başarabilir." dedi.

Süleyman Demirel'le Vatan Gazetesi'nden Bilal Çetin konuştu. Çetin Demirel'in fikirlerini şöyle aktardı:

İKTİDARDAKİ PARTİ ORTA SAĞ DEĞİL

"Bugün Türkiye’de siyaset bunalımlıdır. Bunun nedeni de orta sağın tahrip olmuş olmasındandır. İktidar partisi orta sağ parti değildir. İktidar partisi Milli Görüş’ün geliştirilmiş şeklidir. Kurucularına, önderlerine bakın hiçbirinin orta sağ ile alakası yok. İktidar partisi Saadet Partisi’nin bir başka versiyonudur. Zaten o yüzden orta sağ misyonuna ihtiyaç vardır. Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine ırk ve din meselelerini misyon yapmayan, Cumhuriyet değerlerine Atatürk ilkelerine, Türkiye’nin geleneklerine sahip çıkan bir siyasi harekete ihtiyaç var.

BU KONGRE ORTA SAĞI YENİDEN TOPARLAYACAK

Sayın Cindoruk’un söylediklerine dikkat edin, aynı şeyleri söylüyor. Yapılması gereken budur. Yapılması gerekeni yapamazsanız Türkiye rahat edemez. Siyaset işlemez, siyasi partiler rejimi işlemez. İşte iki gün sonra yapılacak olan DP kongresi bunun zemini olacaktır. Bu kongre orta sağın yeniden toparlanması, ayağa kaldırılması için önemlidir. Türkiye için, siyasi partiler rejiminin işlemesi için önemlidir. Sayın Cindoruk ve arkadaşlarının bunu başaracağına inanıyorum.

CİNDORUK'A DESTEK VERİYORUM

Biz Sayın Cindoruk’la 60’lı yıllardan beri bu mücadelenin içindeyiz. Sayın Cindoruk orta sağda bu toparlanmayı yapabilecek olan başta gelen kişidir. Sayın Cindoruk’u iyi anlamak lazımdır. Eğer isteseydi 1993’te bu misyonun o zaman lideri olurdu. O gün istemedi, kenara çekildi. Ama bugün sistemin işlemesindeki arızaları gördüğü için, orta sağdaki bu toparlanmayı yapmak için yola çıkıyor. Ben de Türkiye’nin bu toparlanmaya ihtiyacı olduğunu bildiğim için bu harekete destek veriyorum. Ayrıca senelerce başını çektiğim siyasi hareketin ölmesine gönlüm razı olmaz. Bugün hem orta sağın hem orta solun toparlanması lazımdır. Türkiye’nin buna ihtiyacı var.