BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Apple'dan Samsung'a dava!

Apple, Samsung'a yeni bir patent ihlali davası açtı.

Abone ol

Teknoloji devleri arasındaki patent savaşları hız kesmeden devam ediyor. Bu savaşın en büyük aktörleri de Apple ve Samsung.

İki firma arasında süren davalara bi yenisi daha eklendi. Apple, bu davada 2 milyar dolarlık tazminat beklediği davanın sebebi 2010-2012 yılları arasında Amerika’da satılan Galaxy akıllı telefon ve tabletlerinde 5 adet patent ihlâli. Samsung da iPhone ve iPad üstünde 2 patent ihlâli gerçekleştiğini iddia ediyor. Mahkeme jürisi seçimi bugün başlayacak.

İki tarafın da 25 saatlik süresi olacak davadan Apple’ın kazanan olarak ayrılması durumunda, başka Android üreticilerine de açabileceği davalar olduğu belirtiliyor.

Apple’ın patent ihlâli yaptığını iddia ettiği Samsung cihazları şunlar: Admire, Galaxy Nexus, Galaxy Note, Galaxy Note II, Galaxy SII, Galaxy SII Epic 4G Touch, Galaxy SII Skyrocket, Galaxy SIII, Galaxy Tab II 10.1 ve Stratosphere.

Samsung’un iddiaları ise şu ürünler üstüne odaklanıyor: iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPod touch (5. nesil), iPod touch (4. nesil) ve MacBook Pro.