BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Emin Çölaşan'dan ağır seçim yazısı

Seçim sonuçlarını değerlendiren Sözcü yazarı Emin Çölaşan, ağır eleştirilerine kaldığı yerden devam etti.

Abone ol

Yolsuzluk yapmakla suçladığı iktidar partisine oy verenlere yüklenen Çölaşan, AK Parti seçmenine de "koyun sürüsü" imasında bulundu.

AK Parti'nin zeferle ayrıldığı yerel seçim sonuçlarını bugünkü köşesinde değerlendiren Sözcü si yazarı , "yıkılmadık, ayaktayız" diyor. 

"Durmak yok savaşa devam" mesajı veren yazar, yazısında "Ne demişti o hain padişah Vahdettin? “Millet bir koyun sürüsüdür, ben de o sürünün çobanıyım.” Şimdiki çobana bir bakınız!" ifadelerine yer verdi.

HALKIMIZ BUNU YER

Erdoğan'ı diktatörlükle suçlayan Çölaşan, yüzde 45 oyun analizini de yapmayı ihmal etmedi:

"Evet, yüzde 45 oy aldılar… Çünkü sadece medya değil, devletin bütün olanakları da ellerindeydi. Devletin ve milletin parasını tepe tepe kullandılar. Din ticaretini doğrusu iyi başardılar.
Bir yanda para, öbür yanda din ticareti olunca, bizim halkımız bunu yer."

Yazar daha sonra seçmenin koyun sürüsü olmadığını yazsa da, oyların AK Parti'ye verilmesinin bilimsel açıklamasının olmadığını iddia etti.

AYAKKABU KUTULARI PARA KASALARI BELGELENDİ

"Sevgili okuyucularım, bunların evlerinde bulunan yüz milyonlarca liralık dövizler, para dolu ayakkabı kutuları, para kasaları, “Paraları boşalt” emirleri ve yedikleri rüşvetler kendi seslerinden belgelendi.
Bir yanda din ticareti ve din sömürüsü yapanların öbür yanda “Ben her cuma internetten bir ayet indirip sallıyorum, Bakara makara ayet 159” diye Kuran’la alay ettiklerini de kendi seslerinden dinledik.

İŞ YAPSINLAR DA ÇALSINLAR!

Peki bunlara oy veren ahlaklı, milliyetçi, muhafazakar kitleler bu olanların farkında değil mi? Niçin tepki koymadılar da oylarını yine bunlara verdiler?
Onlar elbette ki Vahdettin’in sözünü ettiği koyun sürüsü, Tayyip de o sürünün çobanı değil.
O halde ne oluyor? Bu işin bilimsel açıklaması nedir?
O açıklamayı hiç kimse yapamıyor.
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler “İnternete düşen bu ses kayıtlarının halkımız üzerinde hiçbir etkisi olmaz” dediği zaman gülmüştük. Meğer adamın bir bildiği varmış. Ya da atmış ama tutturmuş!
Bizzat kulaklarımla neler duydum:
“Abicim haklısın, çalıyorlar ama Müslüman bunlar!..”
“Çalsınlar yani, kim gelse çalacak!..”
“İş yapsınlar da çalsınlar!..”
Lağım boruları patlamış, bir sürü pislik, yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet belgelenmiş ama maşallah yüzde 45 oy almayı başarmışlar.
Helal olsun (!) demekten başka ne denir?"