BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.439,36
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Apple Beats'i satın almak için uğraşıyor

Teknoloji devi Apple'ın kulaklık ve müzik akışı servis sağlayıcısı Beats Electronics'i satın almak için görüşmeler yaptığı bildiriliyor.

Abone ol

Apple'ın 3.2 milyar dolar ödeyebileceği ve bir anlaşmanın önümüzdeki hafta ilan edilebileceği iddia ediliyor.Tamamlanırsa bu, Apple'ın şimdiye kadarki en büyük şirket alımı olacak.

Bu Apple tarafından, müzik aksesuarları sektöründe güçlü bir dayanak bulmak ve online müzik sunumlarını desteklemeye yönelik bir hareket olarak görülüyor.İki alanda da önümüzdeki yıllarda hızlı bir büyüme bekleniyor.

SAHİBİ HIP-HOP YILDIZI 

Beats müzik yapımcısı Jimmy Iovine ve hip-hop yıldızı Dr Dre tarafından kurulmuştu.Yakın zamana kadar kulaklıkları için biliniyordu.Bu yılın başlarında abonelik tabanlı bir müzik akış hizmeti başlattı.Apple'ın da dünyanın en büyük müzik indirme hizmeti olan kendi iTunes birimi var.Aynı zamanda geçen yıl iTunes Radio başlattı.

Forrester analisti James McQuivey iki firma müşterileri arasında büyük bir örtüşme olduğunu söyledi. Bildirilen fiyat da Beats'ın önceki değerlendirmeleri üzerinde bir rakam.

DAHA GÜÇLÜ BASS'LAR

HTC'nin Beats ile ortaklığında üretilen cihazlarında sunulan Equalizer ayarı, müziğin yapısını bozmadan "Bass Boost" yani Bass güçlendirme yapabiliyordu.Apple, Beats sayesinde iOS'a "Beats Bass Boost" ayarını sunabilir ve ayrıca yine Wolfson ses çipine geri dönebilir.

Apple'ın bu hamlesi ilk etapta eleştirilmiş ancak kullanıcıların Cirrus Logic'in ses karakterine alıştıktan sonra bu tip eleştiriler gündeme gelmez olmuştu.Apple'ın iOS'ta sunmuş olduğu kısıtlı Equalizer ayarının da çok kısıtlı olması ve müziğin yapısını bozacak cinsten ön ayarların bulunması eleştirilen bir diğer nokta.