BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antepli işçiler hallerinden memnun

Mevsimlik olarak ağaçlandırma işleminde çalışan Nurdağı bölgesindeki işçiler durumlarından memnun olduklarını söyledi.

Abone ol

Gaziantep'te, konu ile ilgili konuşan İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Ağaçlandırma ve ORKÖY Şube Müdür Vekili İrfan Özarıcı, "Buradaki amacımız, kışın dikilen fidanların kış ayını atlatabilmeleri için su ekonomisi sağlamaktır. Genellikle Nisan ve Mayıs aylarında çapa ve ot alma işlemleri yapıyoruz. Burada çalışan işçilerin tamamı bölge köylerinden geliyor" dedi.

Çalışma ile yöredeki insanların işlenmiş olduklarını ifade eden Özarıcı, "İşçiler mevsimlikte olsa, para kazanmış oluyorlar. Yaklaşık olarak bu çalışmaları bir ay içerisinde sonuçlandırıyoruz. Bu işlerden başka bu bölgedeki insanlar diğer işlerde de çalışıyorlar. Toplam 4 ay çalışmış oluyorlar ve para kazanıyorlar. Bu işlerde bazen 500 bazen de 700 kişinin çalıştığı dönem oluyor" diye konuştu.

İl Çevre Orman Müdürlüğü çalışanı İnce Bali ise, "Bu işlerde Nurdağı ve civar köylerden yaklaşık 700 kişi çalışıyor ve para kazanıyorlar. Dönem dönem farklı işler yapılıyor. Bahar ayı olması nedeniyle çapalama işlemi yapıyoruz" şeklinde konuştu. Nugaylar Köyü Muhtarı Mevlüt Kıyıcı da, "Tamamı tescilsiz olan bu arazi için müracaat ettik. Daha sonra çok güzel bir şekilde ağaç dikildi. Her ilkbahar ayında da çapalama işlemi yapılıyor" ifadelerini kullandı.