BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,95
ALTIN 2.442,57
HABER /  GÜNCEL

Kılıç'tan Atatürk'e eski tarihli mektup

Anayasa Mahkemesi’nin 48. kuruluş yıldönümünde üyeler ve raportörler dün Anıtkabir’i ziyaret etti. Ama büyük bir yanlış yapıldı.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi’nin 48. kuruluş yıldönümü dolayısıyla üyeler ve raportörler ile birlikte dün Anıtkabir’i ziyaret etti. Ancak Anıtkabir Özel Defteri'ne  yazdığı mesajda öyle bir hata yaptı ki...

GEÇEN YILKİ METNİ YAZDI

Milliyet gazetesinin haberine göre üyeler ve raportörler ile birlikte Anıtkabir'i ziyaret eden ve Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Kılıç, mesajını geçen yılki mesajına sadece dört kelime ekleyerek yenilerken, tarihi değiştirmeyi de unuttu.

Deftere “Mahkemenin 47. kuruluş yıldönümü” diye yazan Kılıç, alta da “22 Nisan 2009” tarihi attı.

Kılıç, Anıtkabir Özel Defteri’ne şöyle yazdı:

“Yüce Atatürk, kuruluşumuzun 47. yılında Anayasa Mahkemesi üyeleri ve raportörleri olarak huzurundayız. Kurduğun ve niteliklerini belirlediğin Cumhuriyete bağlılığımızı, kararlılığımızı ve sana olan şükran duygularımızı yinelemeye geldik. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölünmez bütünlüğü ile vatandaşların hak ve özgürlüklerinin güvencesi olmaya devam edeceğiz. Hukukun evrensel değerleri ile çizdiğiniz aydınlık yolda, en değerli varlığın insan onuru olduğunu unutmadan, emanetini sonsuza dek yaşatacağız. Ruhun şad olsun.”

AJANS DOĞRU TARİHİ VERDİ

Kılıç’ın geçen yıl yazdığı metinden farklı olarak bu yıl “kararlılığımızı” kelimesiyle, “Hukukun evrensel değerleri” tümcesini eklediği görüldü.  Kılıç’ın deftere “47’nci yılı” diye yazmasına karşın, Anadolu Ajansı’nın Kılıç’ın “48’inci yılı” ifadesini kullandığını belirtmesi ise dikkati çekti.

YENİ ÜYELER DE CÜBBELERİYLE

Heyet, Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirirken, Denizcilik Müsteşarlığı’nda geçirdiği 31 günün ardından Anayasa Mahkemesi yedek üyeliğine atanması tartışma konusu olan Alparslan Altan ile mahkemenin yeni atanan diğer yedek üyesi Burhan Üstün ve asil üye Engin Yıldırım da ilk kez cübbeleriyle görüntülenmiş oldu.