BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,95
ALTIN 2.442,57
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Melih Gökçek'e yumruk önlemi

Samsun, Kayseri ve Çankırı'da yaşanan yumruklu saldırılar Ankara'da da güvenliği arttırdı. Gökçek bakın nasıl korunacak?

Abone ol

23 Nisan kutlamaları kapsamında Ankara'da büyük bir kortej düzenleyecek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in güvenliği için etten duvar örülecek.

Samsun'da kapatılan DTP lideri Ahmet Türk'e, Kayseri'de Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a ve son olarak Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile Diyarbakır'da AK Parti İl Başkanı Baki Aksoy'u hedef alan yumruklu saldırılar siyasilere yönelik güvenlik önlemlerinin arttırılmasına neden oldu.

Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için de güvenlik önlemleri artırıldı.

Hafta sonu Ankara'da yapılacak 23 Nisan Kortej yürüyüşü için Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile makamında bir araya gelerek alınacak güvenlik önlemleri hakkında Gökçek'i bilgilendirdi. 8 sivil 2 de polis koruması olan Melih Gökçek için kortej yürüyüşünde çevik kuvvetten takviye ekibin yanı sıra sivil polislerin de görev alacağı öğrenildi.

Belediyeye ait ANFA Güvenlik ekipleri de kortejde hazır bulunarak, Gökçek'in çevresinde adeta etten bir duvar oluşturulacak. Cumartesi akşam saatlerinde başlayacak olan kortej, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin de bulunduğu Altınpark'tan başlayıp Kızılay'a kadar devam edecek. 9 kilometrelik yol boyunca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, çocuklara kortejden hediyeler dağıtıp, halkla iç içe olacak. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de ev sahibi katılacağı kortej, Kızılay'da sona erecek.

GÖKÇEK REDDETTİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan açıklamada ise haberin asılsız olduğu iddia edildi.