BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Meclis tarihinde böyle kavga yok!

Tuncel'in pimini çektiği "savaş" kavgası sürüyor. Bu kez taraflar işi bir adım daha ileri götürdü!

Abone ol

Meclis'te yine tartışma çıktı. Aslında dün gece yaşanan tartışma bugüne taşındı. BDP'li Hasip Kaplan, Sabahat Tuncel'in "Bu ülkede savaş var" sözlerini yeniden gündeme getirince, Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin devreye girdi. Şahin, Hasip Kaplan'ın kendisini tehdit ettiğini savundu. İşte o tartışma...

TBMM Genel Kurulunda, Anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile BDP'li milletvekilleri arasında tartışma çıktı. BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın, ''Uyarıyoruz. Tepkimiz sert olur, Sayın Başkan'' sözlerine Şahin, ''Ne yapacaksınız? Öldürtecek misiniz?'' karşılığını verdi.

Genel Kurulda, Anayasa değişikliğinin kamu görevlilerine taplu sözleşme hakkı verilmesini öngören 6. maddesi üzerindeki görüşmeler sürüyor.

"BU KÜRSÜDEN HER ŞEY KONUŞULABİLİR"

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, herkesin halkın oyuyla seçildiğini, kürsünün halkın kürsüsü olduğunu belirterek, ''Bu kürsüde her şey konuşulur'' dedi.

''Sizin gibi konuşmak zorunda değiliz'' diyen Kaplan, Başkanlık Divanının konuşan hatibe tarafsız davranmak zorunda olduğunu söyledi.

Kaplan, ''Bu kürsü halkındır, biz vekiliyiz. Bu kürsüye söz söyletirsek, halka söyletmiş oluruz. Biz halk uğruna ölüme gideriz, ölüme. Kardeşlik, barış için her şeyi söyleyeceğiz ve postallara selam durmayacağız. Kimse onların avukatlığını yapmasın. Sizi tarafsız olmaya davet ediyorum'' ifadelerini kullandı.

"NE YANİ ÖLDÜRTECEK MİSİNİZ?"

Parti adına konuşanların susturulmaya çalışıldığını ileri süren Kaplan, ''Uyarıyoruz. Tepkimiz sert olur, Sayın Başkan'' dedi.

Şahin, ''Ne yaparsın, Sayın Kaplan? Lütfen oturun yerinize'' yanıtını vermesi üzerine Kaplan, ''Sert olur, sert olur'' diye yineledi.

Şahin, ''Lütfen Sayın Kaplan, size yakışmıyor. Meclis Başkanlığını tehdit mi ediyorsunuz? Ne yapacaksınız? Öldürtecek misiniz, vurdurtacak mısınız Meclis Başkanını?'' diye konuştu.

TARTIŞMA GİDEREK BÜYÜYOR
İŞTE AYRINTILAR

[PAGE]

Usul tartışmasının lehinde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Meclis çalışmaları yürütülürken herkesin Anayasa ve İçtüzük kurallarına uygun şekilde düşüncelerini ifade etmesi, saygı sınırlarını aşmaması gerektiğini kaydetti.

Kimseye hakaret edilmemesi, kimsenin tehdit edilmemesi ve belirli bir seviye içinde konuşulmasının, milletin beklentisi olduğunu belirten Bozdağ, ''Bu kürsü herkesin düşüncesini ifade etme kürsüsüdür, ama birbirimizi tehdit etme kürsüsü değildir'' dedi.

"ŞAHİN DÜNKÜ SÖZLERİNİ TEKRARLADI"

Başkan şahin, Tuncel'in dün ''bu ülkede savaş var'' sözleri üzerine, ''Bu ülkede bir savaş var, derseniz Türkiye Cumhuriyeti güvenlik güçlerinin başka bir ülkenin güvenlik güçleriyle çarpıştığı anlamına gelir. Türkiye'de güvenlik güçlerimiz sadece terörle mücadele etmektedir ve halkımızın can güvenliğini sağlamaktadır. Şu çatı altında görev yapan hiç kimse terör örgütünü sanki Türk Silahlı Kuvvetleri ile çarpışan bir başka ülkenin silahlı gücüymüş gibi takdim edemez, buna hakkınız yoktur'' dediğini anımsatarak, ''Halen sözlerimin arkasındayım. Tutumu değiştirecek bir husus yoktur'' diye konuştu.

Kaplan, ''Git Genelkurmay Başkanına söyle'' sözleri üzerine ise Şahin, ''TBMM'nin 90. yılını kutladığımız şu dönemde onun ruhuna uygun davranmak benim görevimdir. Uyarı görevimi yapmak zorundayım'' dedi