BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.402,74
HABER /  GÜNCEL

Antalya'daki cinayete müebbet hapis!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde bir kişiyi öldürdükten sonra Düden Çayı kenarına attıkları belirlenen beş katil zanlısından üçü müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

ANTALYA'nın Muratpaşa ilçesinde 34 yaşındaki Mustafa Karacan'ı öldürdükten sonra Düden Çayı kenarına attıkları iddiasıyla yargılanan beş sanıktan üçü, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar Mahmut Direk, İzzettin Hoca, İbrahim Daban, Ahmet Direk, maktulün eşi Aysel Karacan ve taraf avukatları katıldı. Firari sanık İskender Direk ise duruşmada yer almadı.

Duruşmada söz alan Aysel Karacan, eşinin hiçbir suçu yokken sanıklar tarafından öldürüldüğünü, bu nedenle mahkeme heyetinden sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Sanıklarından Mahmut Direk'in avukatı Mehmet Özdoğan, müvekkilinin olaya karışmadığını ve azmettirme durumunun da gerçekleştirmediğini iddia etti.

Maktulün kardeşlerinin müvekkilinin yanında çalıştığını söyleyen Özdoğan, "Aralarında kan davası da yoktur. Olaydan dolayı üzüntü duymuştur. Dosyada öldürmeye azmettirme hususunda bir delil de yoktur. Bu nedenle müvekkilin beraatine karar verilmesini talep ediyoruz." dedi.

Tutuklu sanıklardan İzzetin Hoca savunmasında, suçlamaları kabul etmediğini ve kendisinin de olaydan dolayı mağdur olduğunu söyleyerek, beraatini istedi.

Duruşmada savunma yapmayan tutuklu sanık Ahmet Direk, "Mahkemenin adaletine güveniyorum" diyerek tahliye talebinde bulundu.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan İzzettin Hoca, İbrahim Daban ve Ahmet Direk hakkında, "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına karar verdi. Mahkeme heyeti ayrıca sanık İzzettin Hoca'nın mahkemedeki olumlu davranışları nedeniyle cezada indirim yaparak, sanığa toplamda 29 yıl hapis cezası verilmesine hükmetti.

Sanıklardan Mahmut Direk, "kasten adam öldürmeye azmettirme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca sanıklar "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "öldürme eyleminin birden fazla kişiyle yapılması", "mala zarar verme" suçlarından ayrı ayrı 1 yıldan 6 yıla kadar hapis ile cezalandırıldı.

4 çocuk babası Mustafa Karacan'ın (34) cesedi, 7 Ekim 2015 tarihinde polis tarafından Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Düden Çayı kenarında bulundu.Olayla ilgili Mustafa Direk, İzzettin Hoca, İbrahim Daban ve Ahmet Direk tutuklandı, firari İskender Direk hakkında da yakama kararı çıkarıldı.