BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,45
ALTIN 2.489,51
HABER /  GÜNCEL

Almanya'da oylamada hayır oyu veren tek vekil!

ALMANYA Meclisinde 630 milletvekilli içinde "Ermeni soykırımı" tasarısına tek "Hayır" diyen Hristiyan Demokrat Parti'den Bettina Kudla oldu.

Abone ol

1915'te yaşanan olaylara ilişkin bugün Almanya Federal Meclisi'nde yapılan oylamada "soykırım" kararı çıktı. Oylamada sadece Bettina Kudla "Hayır" kullandı.

Kudla, oylama sonrasında bu tavrınınn nedenini internet sitesinde açıkladı. Kudla, kararını Alman Meclisinin iç tüzügüne dayandırarak "Meclisin görevi tarihle ilgili yorum yapmak değildir" dedi.

Mecliste yapılan oylamada neden ret oyu verdiği konusunda kişisel  internet sitesinden yazılı açıklama yapan Kudla, şunları söyledi:

"Diğer ülkelerdeki olaylarla  ilgili tarihi değerlendirmelerde bulunmak, Alman Federal Meclisi'nin görevi  değildir. Tarihi olayların değerlendirilmesi söz konusu ülkelerin, bu durumda da  Türkiye Cumhuriyeti'nin sorumluluğundadır. Söz konusu karar tasarısı, anılan  soykırım değerlendirmelerine, örneğin tarihçileri kaynak göstermemektedir. 

"TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER BU KARARLA ZEDENELENECEKTİR"

Türkiye Cumhuriyeti ile olan ilişkiler bu kararla zedelenecektir. AB ile Türkiye arasındaki sığınmacılarla ilgili anlaşmanın uygulanması da zora girecektir. Bu, ilticacılarla sığınmacılar konusunda Avrupa'da ortak çözümlerin zor bulunması sebebiyle de üzücü bir durum. Türkiye Cumhuriyeti ile sığınmacılar konusunda varılan anlaşmanın bozulması durumunda büyük insani sorunların yanı sıra Almanya için daha da fazla masraf ortaya çıkacaktır"