BIST 9.643
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.496,54
HABER /  POLİTİKA

Yıldırım'dan Almanya'ya: Bir an bile tereddüt etmeyiz!

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya'nın kararına sert tepki gösterdi. Yıldırım; Bu Türkiye'nin kabul edebileceği bir şey değil. karar metnini gördükten sonra atılacak adımları atmakta 1 saniye bile tereddüt etmeyiz'' açıklamasında bulundu.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Keçiören'de Osmanlı Halk Pazarı açılışında Ermeni Tasarısını onaylayan Almanya'ya tepki gösterdi.

''Bizim geçmişimizde yüz kızartacak bir şey yok diyen Yıldırım Tarihçilerin bile uzlaşamadığı bir yerde Almanya parlamentosunun kararı Türkiye'nin kabul edebileceği bir şey değildir'' dedi. Yıldırım konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu.

BU KARAR HATALI BİR KARAR

Türkiye'nin önemli bir müttefiki Almanya'da da Ermeni lobisinin kararını Alman Parlamentosu kabul etti. Bu karar hatalı bir karardır.

GEÇMİŞİMİZDE YÜZ KIZARTACAK BİR ŞEY YOK

Türk milletinin geçmişi bellidir. Bu millet, geçmişiyle övünen bir millettir, bizim geçmişimizde yüz kızartacak bir şey yoktur. Tarihçilerin bile uzlaşamadığı bir yerde Almanya parlamentosunun kararı Türkiye'nin kabul edebileceği bir şey değildir.

BİR SANİYE BİLE TEREDDÜT ETMEYİZ

Türkiye'nin Almanya Büyükelçisini istişareler için geri çağırdık. Karar metnini gördükten sonra atılacak adımları atmakta 1 saniye bile tereddüt etmeyiz. Biz sadece Allah'ın önünde eğiliriz.