BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.444,80
HABER /  POLİTİKA

Ankara'da Musul zirvesi Türkiye girecek mi? Haritaya dikkat!

Musul'da Türk Başkonsolosluğu'nun IŞİD üyeleri tarafından basılmasının ardından Çankaya'da olağanüstü trafik yaşanıyor.

Abone ol
Musul'daki Türk konsolosluğunun basılmasının ardından Ankara'da gece boyu devlet kurumlarında ışıklar sönmedi. Gözler ise en üst düzey katılımla yapılan Çankaya Köşkü'ndeki Musul zirvesindeydi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan Çankaya Köşkü'ne çıktı. Devletin zirvesinin bir araya geldiği toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Toplantıya MİT ve Genelkurmay da katılınca 'askeri seçenek' masada yorumları yapıldı.
 
Çankaya Köşkü'ndeki zirveye Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı. 

10 SORUDA IŞİD'İ TANIYALIM- TIKLAYIN

IŞİD'TEN TUTUKLADIK AÇIKLAMASI- TIKLAYIN

TESLİM EDİN EMRİ ANKARA'DAN İDDİASI- TIKLAYIN

 
İKİ SAAT SÜRDÜ
 
Zirvenin ardından Çankaya Köşk'ünden paylaşılan fotoğrafta, masa üzerindeki harita ve dosyaların, belli olmaması için buzlandığı dikkat çekti. 

gul-erdogan-necdet-ozel.jpg

ERDOĞAN ABD İLE GÖRÜŞÜP KATILDI

19.30'da başlayan zirveye, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile telefon görüşmesi yapan Başbakan Erdoğan saat 20.00'de katıldı.

ÖNCESİNDE BAŞBAKANLIKTA ZİRVE

Çankaya Köşkü'ndeki bu zirve öncesinde Başbakanlıkta da üst düzey katılımlı toplantı yapıldı. Zirveye Genelkurmay Harekat Başkanı Erdal Öztürk’ün de katılması Musul'a askeri operasyon mu düzenlenecek sorusunu gündeme getirdi. Buradaki zirvede yaklaşık 2 saat sürdü zirve sonrası açıklama yapılmadı.

MUSUL'DA NELER OLUYOR? KRİZİN KISA ÖZETİ

*IŞİD pazartesi gecesi Musul'daki devlet binalarını ve askeri tesisleri ele geçirdi. Irak ordusu kaçınca kent düştü.

*Kerkük'e yönelen IŞİD Süleymaniye'de çatışmalara girmeye başladı. Peşmerge Türkmen kentlerine girerek önlem aldı.

*Çarşamba günü IŞİD Ankara'ya ayağa kaldıran bir adım attı ve Türk Konsolosluğuna girerek konsolos da dahil 49 personeli aileleriyle birlikte rehin aldı.

*IŞİD rehin aldığı personelin tutuklandığını gece yarısı duyurdu.

*Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na yapılan baskının ardından bakanlık bünyesinde 24 saat görev yapacak kriz merkezi kuruldu.

*Ankara'da gelişmeler üzerine dün akşam Başbakanlıkta toplantı yapıldı. Zirveye Genelkurmay Harekat Başkanı Erdal Öztürk’ün de katılması Musul'a askeri operasyon mu düzenlenek sorusunu gündeme getirdi.

*Başkentte Başbakanlık'taki toplantının ardından devletin zirvesi Çankaya Köşkü'nde biraraya geldi. MİT ve Genelkurmay Başkanı'nın da katıldığı zirvede masaya Irak haritası yayıldı bu da askeri müdahale değerlendiriliyor yorumlarına sebep verdi.