BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu'ndan IŞİD üyelerine gözdağı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, IŞİD'in rehin tuttuğu Türk diplomatlar ve şoförlerle ilgili konuştu.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD'den açıklama yaptı. Türkiye'nin kudretini kimse ölçmeye kalkmasın diye konuşan Davutoğlu, "vatandaşlarımıza ve görevlilerimize verilecek en ufak bir zarar misliyle karşılık bulacaktır. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Bakan Davutoğlu, ABD'de Musul'da yaşanan gelişmeleri ve Türk rehinelerle ilgili soruları cevapladı. Davutoğlu, böyle bir sorunla Türkiye'nin ilk kez karşılaşmadığını söyleyen Davutoğlu, "Bu konuda ısrarla sakin ve sukunetli davranıyoruz" diye konuştu. İşte Davutoğlu'nun açıklamaları:

Irak merkezi yönetim nezdinde diğer tarafından Musul valisi ile sürekli görüşüyoruz. ABD ve BM nezdinde de faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bu faaliyetlerimize rağmen Irak güvenlik güçleri, IŞİD'in ilerlemesi üzerine Musul'u terketmek zorunda kaldı. Bu sürede konsolosluğumuz faaliyetlerini sürdürdü. Tahliye emrini gönderdik; ancak oradaki güvenlik meselesinde kararı tamamen oraya bıraktık. Dışarıda çatışmalar sürerken içeride kalmaları daha güvenli olduğu düşünüldü. Her türlü gerekli tedbirler alınmıştır. Diplomatik temsilcilimizi korunması hususunda Irak merkezi yönetiminden talebimiz var. 

"SALİMEN GETİRİLMESİNİ HEDEFLİYORUZ"

Önemli oradan burada vatandaşlarımızın ve diplomatların Türkiye'ye getirilmesidir. Türkiye bunu ilk kez yaşamıyor. Hiç kimsenin bu konuda tereddütü olmasın.

"24 SAAT TAKİPTEYİZ"

Bu konuda arkadaşlarımız ve ben 24 saat boyunca takipteyiz. İlk dakikadan itibaren tüm temaslarımız sürdü. Görevlilerimizle ilgili herhangi bir temas kesilmesi olmadı. Yakınlarına ve kamuoyuna bunu söylememiz gerekiyor.

"ZAMAN BİRLİK OLMA ZAMANIDIR"

Yorumları buradan da takip ediyoruz. Bunları saygıyla karşılıyorum. Bugün hepimizin dayanışma içerisinde olması gereken bir gündür. İlk andan itibaren istihbarat birimlerimiz tüm kanalları kullanalarak vatandaşların sağlıkları ve güvenlikleriyle ilgili her türlü tedbiri almıştır. Vatandaşlarımızı ve görevlilerimizi salimen buraya getireceğiz.

"KİMSE KUDRETİMİZİ ÖLÇMESİN"

Tüm dünya bulunu bilsin ki vatandaşlarımızın başına herhangi bir zarar karşısında en şiddetli biçimde karşılık bulur. Kimse kudredimizi ölçmeye kalkmasın. Bu konuda en net mesajı verdik. Bizim için önemli olan vatandaşlarımızın ve güvenlik güçlerinin salimen dönmesidir.