BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Venezuela'da 3 muhalif politikacı 'aranıyor'

Son aylarda şiddetli protesto gösterilerinin meydana geldiği Venezuela'da başsavcılık, 3 muhalif politikacı hakkında yakalama emri çıkardı. Politikacılar, Devlet Başkanı Maduro'ya yönelik suikast planına destek olmakla suçlanıyor.

Abone ol

Venezuela'da başsavcılık, önde gelen 3 muhalif politikacı hakkında yakalama emri çıkardı.

Muhalif politikacılar, sosyalist Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya suikast planının parçası olmakla suçlanıyor.

Başsavcı Luisa Ortega, "Kanun dışına çıkan grupların şiddet içeren politik planları var" iddiasında bulundu.

Suçlanan politikacılardan biri, eski Devlet Başkanı adayı ve BM elçisi Diego Arria; diğeri, devlet petrol şirketinin eski dış ilişkiler müdürü Pedro Burelli; üçüncüsü ise hükümete yönelik eleştirileriyle tanınan avukat Ricardo Koesling.

Ortega, bu kişilerin ülkeyi terk etmiş olma ihtimali nedeniyle İnterpol'den uluslararası arama emri isteyeceğini söyledi.

Baş şüpheli: Machado

Başsavcılık yetkilileri, politikacıların doğrudan suikast planında yer almadıklarını fakat bu tertip ile ilgili soruşturmaya gerekli bilgileri sunmadıkları için suçlandıklarını belirtti.

Suikast tertibinin baş sorumlu olarak gösterilen eski milletvekili Maria Corina Machado, iddiaları "rezillik" diye nitelendirmişti.

Venezuela'da yüksek enflasyon, artan suç oranları ve bazı gıda ürünlerinin bulunamaması hoşnutsuzluğu artırmış ve son aylarda on binlerce kişinin katıldığı protesto gösterileri yapılmıştı.