BIST 9.888
DOLAR 32,58
EURO 35,02
ALTIN 2.461,63
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Altındağ'a 4 yeni kültür merkezi

Altındağ Belediyesi tarafından açılan Hanımlar Eğitim ve Kültür Merkezleri ile Gençlik Merkezleri’ne, 25 Eylül Cumartesi günü 4 yeni merkez daha ekleniyor.

Abone ol

Gürpınar Hanımlar Eğitim Kültür Merkezi ile Gençlik Merkezi ve Zübeyde Hanım Hanımlar Eğitim Kültür Merkezi ile Gençlik Merkezi, 25 Eylül’de Altındağlıların hizmetine sunulacak.

25 Eylül’de düzenlenecek olan açılış törenleriyle hizmete girecek olan 4 yeni merkez, şimdiden Altındağlı gençler ve hanımlar tarafından yoğun ilgi görüyor. 25 Eylül’deki açılışların ardından bu merkezlerde de okuma-yazma, el sanatları, diksiyon, müzik, spor ve benzeri birçok alanda eğitim başlayacak.

Hanımlar Eğitim Kültür Merkezleri’nin sayısı 19’a yükseldi.

Altındağ Belediyesi tarafından birbiri ardına hizmete açılan Hanımlar Eğitim Kültür Merkezleri’nin sayısı, Cumartesi gününden itibaren 19’a ulaşacak. Altındağ Belediyesi Hanımlar Eğitim ve Kültür Merkezleri’nin 26 binden fazla üyesi bulunuyor. Merkezlerde okuma-yazma, anne ve çocuk eğitimi, ebru, tezhip, el sanatları, resim, ahşap ve kumaş boyama, takı tasarımı, mum yapımı, ev aksesuarları, batik, vitray, diksiyon, bilgisayar, İngilizce, cilt bakımı, manikür ve pedikür, kuaförlük, halk oyunları, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, keman, ud, bağlama gibi alanlarda kurslar düzenleniyor. Üyelerin ilgi ve istekleri konusunda yeni dallarda kurslar düzenlenerek, hanımların ilgileri karşılıksız bırakılmıyor. Ayrıca, kadın danışma ve hizmet biriminin organize ettiği seminer ve konferanslarla Altındağlı hanımlar pek çok farklı konuda uzman kişilerden de eğitim alıyor.

Gençlik Merkezleri’nin sayısı 4’e ulaştı

Altındağ Belediyesi’nin 2010 projeleri arasında öne çıkan gençlik merkezleri ise, gençlerin her türlü konfor ve ihtiyacı düşünülerek inşa edildi. Daha önce Ali Ersoy ve Özkent Akbilek Gençlik Merkezlerini hizmete açan Altındağ Belediyesi 25 Eylül’de iki yeni gençlik merkezi daha açacak.

“Gençler ne istiyor” sorusunu kendine soran Altındağ Belediyesi, bu sorunun yanıtını gençlik merkezlerinde hayata geçiriyor. Anlayış isteyen, adam yerine konmak ve kendine ait nefes alabileceği bir mekana sahip olmak isteyen, sadece derslerden ibaret olmayan sosyal bir yaşam isteyen gençler için Altındağ Belediyesi yepyeni bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Etüd ve eğitim sınıflarının yanı sıra internet odası, kütüphanesi ve kafeteryası bulunan merkezlerde masa tenisi, satranç, bilardo, hava hokeyi ve langırt odaları da var. Gençlerin eğitim ve öğretimine yönelik pek çok ihtiyaca cevap verecek şekilde tasarlanan merkezlere üye olan gençler, hem okul derslerine yardımcı olacak çalışma ve uygulamalara katılabiliyor hem de eğlenceli vakit geçirebiliyorlar.

Ekonomik sıkıntılar çeken, istenilen kalitede eğitim alamayan ve enerjilerini yöneltecek mecra bulamayan çocukların eninde sonunda kötü alışkanlıların ve kötü arkadaşlıkların kucağına düştüğüne dikkati çeken Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “İşte bu nedenle, çocuklarımızı bu tehlikelerden korumak için gençlik merkezleri açıyoruz.” dedi. Yeni dönemde 30 bin gence ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Tiryaki, merkezlerden faydalanmak için gençlerin yalnızca nüfus cüzdanları, aile izin belgeleri ve ikametgah belgeleriyle bölgelerindeki merkeze başvurmalarının yeterli olduğunun altını çizdi.

“Herkesi mutluluğumuza ortak olmaya davet ediyorum.”

Göreve geldiği günden bu yana “Altındağ’ın çehresi değişiyor” sloganından yola çıkarak çalışmalarını sürdüren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Altındağ’ın çehresi değişiyor diyoruz. Ancak binaları, tesisleri, yolları ne kadar yenilerseniz yenileyin, eğer Altındağ’ın sosyal yapısını değiştiremiyorsanız, bunların hiçbiri amaca hizmet etmiyor demektir.“ dedi. Tiryaki, üst ve alt yapı yatırımları kadar sosyal ve kültürel yatırımlara da önem veren Altındağ Belediyesi’nin, hanımlar eğitim kültür merkezleri ve gençlik merkezleri sayesinde Altındağ’da yepyeni bir dönemin başladığına dikkat çekti. “Altındağlı kadın ve gençlerin geliştiğini, medeni cesaretlerinin arttığını görmek çabalarımızın boşa çıkmadığının göstergesidir.” diyen Veysel Tiryaki, Altındağ Belediyesi olarak çocuklara, gençlere ve hanımlara yönelik çalışmaların artarak devam edeceğinin de müjdesini verdi.

Zübeyde Hanım Mahallesi Hanımlar Eğitim Kültür Merkezi ile Gençlik Merkezi’nin ve Gürpınar Hanımlar Eğitim Kültür Merkezi ile Gençlik Merkezi’nin açılışlarını yapacak olmaktan büyük mutluluk duyduğunu sözlerine ekleyen Tiryaki, herkesi 25 Eylül Cumartesi günü bu mutluluğa ortak olmaya davet etti.