BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.407,89
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kürt işadamına ihale zulmü

İşadamı Cuma Karavar, görevi kötüye kullanmak ve ırk ayrımcılığı yapmakla suçladığı Kartepe Belediye Başkanı ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Aslen Urfalı olan, işadamı Cuma Karavar, dün Kocaeli'nin Kartepe İlçe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık`la ilgili Cumhuriyet Savcılığı`na suç duyurusunda bulundu.

Karavar, Karabalık'ı “Görevi kötüye kullanmak ve ırk ayrımcılığı yapmak” gibi ağır iddialarla suçluyor. Karavar, “Bana, Kürt kökenli olduğu için Cuma Karavar`ın Kartepe bölgesinde çalışmasını içime sindiremiyorum dedi” şeklindeki, altında Köseköy Belediyesi eski Başkanı Habip Sarman`ın imzasının yer aldığı bir belgeyi de suç duyurusu kapsamında savcılığa takdim etti.

HURDA İŞİ ELİMDEN ALINDI

Cuma Karavar`ın konuyla ilgili yazılı açıklamasının içeriği şöyle: “Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Pirelli fabrikasında yapmış olduğum hurda işini siyasi baskılarla, haksız yere elimden aldı. Sözünü ettiğim fabrikadaki hurda işini 2007 yılından beri ben yapmaktayım. Fakat 1,5 yıl önce yapılan seçimlerde işbaşına gelen Karabalık`ın ilk işi, bizzat Pirelli`ye giderek hurda işinin elimden alınıp belediyenin şirketine verilmesini talep etmek oldu.”

Açıklama şöyle devam ediyor: “Bu arada ilimizin kanaat önderleri devreye girerek, kendisine bu işin uygunsuz olduğunu bizzat aktardı. Bu sayede 5-6 ay işimize devam ettik. Fakat Karabalık durmadı, Pirelli ile 2012 yılına kadar sözleşmemiz olmasına rağmen, benim doğu kökenli olmamı gerekçe göstererek “Onu Pirelli`de görmek istemiyorum” şeklinde sözlerle fabrika yöneticileri üzerinde baskı kurdu. Siyasi baskılara dayanamayan Pirelli yetkilileri de, işi Belediyenin şirketi Kartepe A.Ş.`ye verdi.”

6 AYDIR RUHSAT BEKLİYORUZ

“Karabalık, bununla da yetinmeyerek bana kalan son iş olan, Pirelli Çelik Kord`daki işimi de elimden almak istiyor. Kartepe sınırları içerisinde yer alan ve 1,5 milyon TL`lik yatırım yaptığımız işyerimizle ilgili 6 aydır ruhsat başvurumuza da yanıt verilmedi. Türkiye sınırları içerisinde yaşayan herkes eşittir, bölgesel ayrımcılık yapmakta çok çirkin bir tavırdır. Sayın Başbakanımız kelle koltukta açılım için mücadele verirken, gözleri menfaat, çıkar ve ayrımcılık bürümüş bu insanların yaptıkları provakatörlük değil de nedir?”

KARABALIK RANT TERÖRÜ ESTİRİYOR

“Ama biz bu provokasyona alet olmayacağız. AK Parti'nin adalet ve eşitlik ilkelerine ters düşen bu zihniyet, hangi dayanağa göre fabrikalarda rant terörü estiriyor? AK Parti'nin Şükrü Karabalık`ın bu zulmüne dur diyeceğine ve adaletinin tecelli edeceğine inanıyorum.”


 Kaynak: www.gercekkocaeli.com.tr