BIST 9.800
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.458,84
HABER /  SPOR

Alex Beşiktaş yolunda

Fenerbahçe ile sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Alex de Souza, Beşiktaş yolunda...

Abone ol

Sarı lacivertli takımın 5 yıldır formasını giyen ve iki şampiyonluk yaşadıktan sonra kaptanlığa kadar yükselen Brezilyalı yıldızın siyah beyazlı kulübe yeşil ışık yaktığı öne sürüldü.

Futbol yaşamını sarı lacivertli forma altında noktalamak istediğini her fırsatta dile getiren ancak bugüne kadar yönetimden transfer görüşmesi için beklediği çağrıyı alamayan Alex’in eski takım arkadaşı Nobre gibi ezeli rakiplerine transfere sıcak baktığı öğrenildi.

Nobre aracı oldu

Ailece görüştüğü Nobre’nin Beşiktaş adına Alex’i ikna etmek için çaba harcadığı, buna karşılık sambacının, "Ben profesyonelim. Şu aşamada öncelikli olarak Fenerbahçe’de kalmak istiyorum. Eğer kulübüm bana teklif getirmezse, Beşiktaş’a gidebilirim" dediği vurgulandı. İlk üç sezon yılda 2.5 milyon Euro’ya oynayan, son iki sezon kazancını 3.5 milyon Euro’ya çıkaran Brezilyalı yıldızın ortaya atılan şok transfer iddiası bomba etkisi yarattı. Alex’e dayalı futbol sistemi ile 5 yıldır mücadele eden Fenerbahçe’nin futbol anlayışı olarak köklü değişime gitmesi gerektiğini savunan bazı yöneticilerin, transfer görüşmesini oyalama taktiğine dönüştürmek istediği bildirildi.

Kulağı yöneticilerde

Güney Amerikalı futbolcuların menajerliğini yapan Juan Figer ile sık sık durum değerlendirmesi yapan Fenerbahçe yönetiminin Alex’in gerçek menajerliğini yapan ve bir haftadır İstanbul’da bulunan Christian Butcher ile henüz bir görüşme talebinde bulunmaması da kafaları karıştırdı. İki hafta sonra tatile çıkacak olan Alex, geleceğine yönelik kararları verebilmek için yönetimden haber bekliyor.

Sadi Kemal Yaşar/Hürriyet