BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  MEDYA

Akşam Gazetesi'nde şok üstüne şok!

Akşam depremle sarsılıyor. TMSF kanalın tepe ismini tasfiye etti. 3 kadın yazar da Gezi mesajları yüzünden kovuldu.

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Akşam Gazetesi tepeden sallandı. Gazetenin uzun süredir Genel Yayın Yönetmenliğini yapan İsmail Küçükkaya görevden alındı. Henüz tebligatın yapılmadığı İsmail Küçükkaya yarınki gazeteyi son kez hazırlıyor.

Bu şokun etkisi geçmeden bir şok daha geldi. Üç kadın yazar da kovuldu. Kadın yazarların twitterdaki Gezi mesajları nedeniyle gönderildiği yorumları yapılıyor.

Akşam'ın yeni genel yayın yönetmeni Mehmet Ocaktan oldu. AKP eski Milletvekili Mehmet Ocaktan Star Gazetesi Genel Yayın Koordinatörlüğünü yapıyordu.

MEHMET OCAKTAN KİMDİR?
TMSF yönetimi tarafından İsmail Küçükkaya’nın yerine atanan Mehmet Ocaktan, İÜ Edebiyat Fakültesi’ni bitirdikten sonra çeşitli edebiyat dergilerinde çalıştı şiir kitapları yayınlandı. 

Daha sonra basın sektörüne geçen Ocaktan, Yeni Şafak gazetesinde çeşitli görevler aldı Ankara temsilciliği, yayın yönetmenliği  ve köşe yazarlığı yaptı.

22 Temmuz 2007 seçimlerinde AK Parti’den Bursa milletvekili seçildi. 

2011’de siyasetten çekildi ve medyaya döndü. Geçtiğimiz aylarda Star gazetesinde köşe yazmaya başladı. Gazetenin genel koordinatörü görevini yürütmeye başlayan Ocaktan,   TMSF’nin son atamasıyla Akşam’ın yeni genel yayın yönetmeni oldu.

PROGRAM YAP DEDİLER

TMSF'nın el koyduğu Çukurova Medya Şirketleri Grup Başkanı Cengiz Özdemir, Cuma günü İsmail Küçükkaya ile görüştü.

Kulislerde konuşulanlara göre Küçükkaya'ya "TMSF'ye danışman ol. Skytürk360'ta program yap; Akşam'da yazmaya devam et. Serdar Çaloğlu modelini uygulayalım (Show TV). Satış süresince bize danışmanlık yap" teklifi sunuldu.

KÜÇÜKKAYA KABUL ETMEDİ 

Ancak Küçükkaya, bu telifi kabul etmedi. Özdemir, Pazartesi'ye kadar süre tanıdı. Ve bu sabah İsmail Küçükkaya, net kararını bir kez daha açıkladı.

Küçükkaya Akşam'la yollarını ayırırken, yerine Star gazetesi Genel Koordinatörü Mehmet Ocaktan getirildi.

ÜÇ KADIN YAZAR KOVULDU

Akşam'daki deprem tepeyle sınırla kalmadı. İlk kurbanlar da 3 kadın yazar oldu.

Hafta Sonu Ekleri Genel Yayın Yönetmeni Nilay Örnek, Kürt sorununun çözüm sürecinde Kandil'e giden yazar Tuğçe Tatari ve gazetenin yazarlarından Sevim Gözay.

Her üç ismin ortak yanı ise Gezi Olaylarına desteklerini kişisel twitter hesaplarından ve gazetedeki köşelerinden açıklamış olmaları.