BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.245,60
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Akdeniz Belediyeler Birliği Proje Yarışması’nda Büyükşehir’e iki ödül

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Belediyeler Birliği Proje Yarışmasında Mavi Ev ve Şarampol Caddesi projeleri ile iki ödül kazandı.

Abone ol

Ödüllü projeler gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan Başkan Menderes Türel, “Her ilçemizi ayrı ayrı marka yapmalıyız” dedi.
Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması sonuçları Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde yapılan törende açıklandı. Birliğe üye belediyelerin örgün projelerinin desteklenmesi, tanıtılması ve başarılı belediye başkanlarının teşvik edilmesi amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya 21 farklı belediyeden 5 kategoride 55 adet proje katıldı. Yarışmada Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin “Mavi Ev” Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi, Sosyo ve Kültürel Belediyecilik Uygulamaları kategorisinde birinci oldu. “Efsane Geri Dönüyor” sloganıyla hayata geçirilen Şarampol Caddesi Kentsel Tasarım Projesi de Çevre Koruma Peyzaj Planlama Tasarım ve Uygulama Projesi kategorisinde ikinci seçildi. 

Törende bir konuşma yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Bu ödül törenleri aynı zamanda bir tecrübe paylaşma platformları da oluyor. Çünkü hepimiz burada birbirimizin ödül almış projelerini görüyor ve kendimize de örnek teşkil ediyoruz. Kendi belediyelerimizde bu örnekleri uygulamaya çalışıyoruz. Bir markayı güçlendirmek istiyorsanız, onun mutlaka o markayı bir ödül töreni ile güçlendirmeniz ve içini doldurmanız gerekir. İşte Akdeniz Belediyeler Birliği 3 yıl önce böyle bir adımı atarak markalaşma yolunda çok emin adımlarla ilerlediğini hepimize gösterdi” dedi.

SORUNLAR FARKLILAŞTI YENİ YÖNTEMLER GEREK

Türkiye ve Antalya belediyecilik tarihinde en fazla projenin yapıldığı bir dönemde olduklarını kaydeden Türel, şunları söyledi: “Biz Büyükşehir olarak yatırım rekorları kırmaya devam ediyoruz. Birçok belediyemiz hem altyapıda, hem üstyapıda hem sosyal projelerde başarılı çalışmalar yapıyor. Eskiden şehirlerimizin sorunları su, yol, elektrikti. Şimdi sorunlar farklılaşmaya başladı. Park, yeşil alan, toplu taşıma kalitesi, sosyal hizmetler artık belediyeciliğin rekabet alanları içerisine girdi. Şehirlerimiz büyüyor, çağ değişiyor, yeni sorunlar, yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Dolayısıyla bizim de yeni şehircilik ve belediyecilik yöntemlerini geliştirmemiz elzem oluyor.”

HER İLÇEMİZİ MARKA YAPMALIYIZ

“Biz hep Antalya markasını konuştuk durduk, oysa her ilçemizi ayrı ayrı marka yapmalıyız” diyen Başkan Türel, “Turist sadece Antalya'nın denizine değil, aynı zamanda Korkuteli'nin yaylasını görmeye, Tefenni'yi, Ağlasun'u, Gelendost’u görmeye de gelmelidir. Antalya'ya 10 milyon turist geliyorsa, Yalvaç'a 2-3 milyon turistin sadece kültür turizmi için gelmesi gerekir. Eğirdir, Sagalassos, Burdur Gölü, Ormana'nın Düğmeli Evler’i, Düzler Çamı, Güver Uçurumu saymakla bitmez, bunların hepsi birer dünya hazinesidir. Biz, her beldemizi, Adrasan'ı, Çamyuva'yı ayrı ayrı markalar haline getirmeliyiz. Kültür turizmini, yayla turizmini, ekolojik turizmi, gastronomi turizmini bütün bölgemizde en ileri noktaya taşımalıyız. Hep birlikte artık ilçelerimize, beldelerimize daha güçlü bir vizyon vereceğiz. Günlük sorunlara takılmayacağız, sorunları hızla aşmaya çalışacağız. Antalya turizmini Fethiye ile Yalvaç ile Gölhisar ile birleştireceğiz”. Akdeniz bölgesi olarak herkesin beklediği ortak projenin hızlı tren projeleri olduğunu belirten Türel, projenin bölgeye ve turizme büyük katkı sağlayacağını ifade etti.