BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Akçay'da zabıtadan fırınlara denetim

Akçay Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı dolayısı ile belde genelinde unlu mamuller üretimi yapan işyerlerine denetimlerini sıklaştırdı.

Abone ol

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bağlı Akçay'da, zabıtalar tarafından yapılan denetimlerde hijyen kuralları, üretim belgeleri, çalışanların sağlık raporları ve üretilen ekmek ve pidelerin ağırlık ölçülerine uyup uymadığı kontrol edildi.

Kuzey Ege’nin ve Edremit Körfezi’nin en önemli turizm merkezlerinden olan Akçay Beldesi’nde Akçay Belediyesi zabıta ekipleri Ramazan ayı dolayısıyla ekmek üretimi yapan fırınlara yönelik denetim gerçekleştirdi.

Denetimlerde hijyen kuralları, üretim belgeleri, çalışanların sağlık raporları ve üretilen ekmek ve pidelerin ağırlık ölçülerine uyup uymadığı kontrol edildi. Akçay Belediye Başkanı CHP’li Cahit İnceoğlu, fırınların çalışma saatlerinde yapılan denetimlerde, vatandaşların sağlığının korunması için tüm detayların incelendiğini belirterek, ''Halkımızın sağlığı için ekiplerimiz tarafından bu tür denetimler sık sık yapılıyor. Eksiklik tespit edilen fırınlar uyarılıyor ve kendilerine süre veriliyor. Bu süre içerisinde eksikliklerini yerine getirmeyen fırınlara gerekli yasal işlem uygulanıyor'' dedi.

Belediye Başkanı İnceoğlu, halk sağlığının her zaman ilk planda olduğunu, ekipler tarafından sadece Ramazan ayında değil, Ramazan ayı öncesinde de denetim yaparak eksiklik tespit edilen fırınların uyarıldığını, verilen süresi içinde eksiklerini gidermeyenler hakkında gerekli işlemlerin yapıldığını kaydetti. Halkın sağlığıyla oynayan, sağlıksız ortamda üretim yapan fırınlara asla izin vermeyeceklerinin de altını çizen Başkan Cahit İnceoğlu, halkın en temel besin maddesi olan ekmeğin üretildiği fırınların denetiminin aralıksız süreceğini ve bu konuda kesinlikle taviz gösterilmeyeceğini sözlerine ekledi.