BIST 10.170
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.398,00
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Karşıyaka'da fırınlara Ramazan baskını

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, Belediye Zabıta ile Ruhsat-Denetim müdürlükleri ekipleri ramazan pidesi çıkaran fırınlara baskın yaptı.

Abone ol

Karşıyaka'nın Nergiz, Dedebaşı, Şemikler ve Örnekköy bölgelerinde 20 fırında yapılan denetimlerde, bir fırında börek yapımında kullanılan margarinlerin, buzdolabı yerine sağlıksız şartlarda depolandığı görüldü.

Bunun üzerine 26 koli margarin yağı, el konularak imha edildi. Denetimlerde ayrıca üç işyerine, hijyen şartlarını yeterince yerine getirmedikleri gerekçesiyle ayrı ayrı 143 liralık para cezası kesildi. Bir işyerine ruhsatsızlıktan işlem yapıldı. Pide gramajları ise bütün fırınlarda normal çıktı. Eksiği olmayan fırınlara Karşıyaka halkı adına teşekkür edilirken küçük eksikleri görülenler sözlü olarak uyarıldı.

Sağlıksız iş yerlerine izin vermeyeceklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Ekiplerimiz, bir program dahilinde ramazan ayı boyunca özellikle gıda üretimi ve satışı yapan yerleri denetleyecek. Sıcakların artması ve oruç tutulması nedeniyle yiyeceklere karşı hassasiyet arttı. Esnafımızın çok daha dikkatli olmasını istiyoruz. Çok büyük bir kısmı kurallara özen gösteriyor, sağlıklı üretim ve satış yapıyor ancak eksiklikleri olan yerleri de kontrollerimizde yakalıyoruz." dedi.