BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.411,15
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

'Erbakan'ı nezaketen ziyaret ettim'

TP lideri Şener, "Eski SP lideri Erbakan'ı nezaketen ziyaret ettim. Siyasetçiler birbiriyle ilişkilerini kesmemeli" dedi.

Abone ol

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (DOSABSİAD) sosyal tesislerinde düzenlenen iftara katılan TP Genel Başkanı Abdullatif Şener, eski SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan ile görüşmesi sonrası partinin genel başkanlığına geçeceği şeklindeki iddiaları değerlendirdi.

Türkiye'de siyasi diyalog eksikliği bulunduğunun altını çizen Şener, Türkiye'de siyasetin kavgayla, küfür ve inatlaşma ile yapıldığını kaydetti. x

ZİYARETLERİM SÜRECEK

Şener, "Bu ülkenin diyaloğa ihtiyacı vardır. Siyasetçilerin birbirleriyle ilişkilerini kesmemesine ihtiyaç vardır. Erbakan Hoca ile yapmış olduğumuz görüşme doğrudan doğruya nezaket ziyaretine dayanmaktadır. Önümüzdeki günlerde, haftalarda diğer bazı siyasi kimlikleri ziyaret etmeye, ülke meselelerini tartışmaya, görüşmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Referandum sürecini yorumlayan Şener, anayasa paketinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeterli oyu alamadığı için halk oyuna gittiğini hatırlattı.

İÇERİĞE BAKARAK 'EVET' DEDİK

Şener, "Ne 'evetçiler'in, ne 'hayırcılar'ın iddia ettiği bir anlamı bu pakete yüklemek mümkün değildir. Mütevazi küçük bir adım olarak gördüğümüz için biz herhangi bir kampanyanın içinde de bulunmayı uygun görmedik ama sadece içeriğine bakarak bir 'evet' eylemi belirledik. Bu anayasa paketi kabul edilse bile 12 Eylül Anayasası olmaya devam edecektir" dedi.

Şener, "Eğer Başbakan'ın niyeti sonuç almak olsaydı bundan daha köklü değişiklikleri içeren bir paketi Meclis'ten geçirebilirdi. Maksat kavga etmek olduğu için çok da önemli olmayan bir paket Türkiye'nin her tarafında halk oyuna sunulmak zorunda bırakılmıştır" diye konuştu.