BIST 9.931
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

AK Saray için kişi başı kaç lira verdik? İşte yanıtı

Tüm dünyanın gündemine oturan, New York Times'a bile manşet olan AK Saray için vatandaşın cebinden kişi başı ne kadar çıktı?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da AK Saray tartışmalarına katıldı. Türkiye'nin nüfusunun 75 milyon olduğunu anımsatan Kemal Kılıçdaroğlu, her bir vatandaşın cebinden saray için 18.26 TL çıktığını söyledi.

Konuyla ilgili olarak Twitter'dan açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı, bu ülkede yaşayan 75 milyon yurttaşı da kucakladı ve her birinin cebinden 18.26 TL alarak Kaçak Saray yaptırdı" dedi.

TARTIŞMA ÇIKARAN AK SARAY'IN FOTOĞRAFLARI TIKLAYIN

BAKAN AÇIKLADI: AK SARAY 1 MİLYAR 370 MİLYON LİRA

Bütçe görüşmelerinde muhalefet milletvekillerinin sorularını cevaplayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın makam uçağı Ana'yı THY'nin aldığını belirterek uçağa henüz bütçeden bir ödeme yapılmadığını söyledi.

UÇAK 185 MİLYON LİRA

Ödemenin bu yıl içinde Başbakanlık'tan yapılacağını ifade eden Bakan Şimşek, “Satın alma bedeli ile toplam maliyeti 185 milyon dolardır” dedi.

AK SARAY'IN MALİYETİ 1 MİLYAR 370 MİLYON LİRA

Bakan Şimşek, Ak Saray'ın maliyetinin ise 1 milyar 370 milyon lira olduğunu açıkladı. Şimşek, saray için Başbakanlık bütçesinden 964 milyon harcandığını, 2015'te 300 milyon lira ödenek ayrıldığını bildirdi.

SURİYELİ SIĞINMACILARIN MALİYETİ 4,5 MİLYAR DOLAR

Maliye Bakanı Şimşek, yine bütçe görüşmelerinde sorulan bir soru üzerine de Suriyeli sığınmacıların Türkiye'ye maliyetinin 4,5 milyar dolar olduğunu bildirdi. Bakan Şimşek, bu rakamın 2 milyar 315 milyon 629 bininin bütçeden karşılandığını söyledi.

BÜLENT ARINÇ: AZ PARA DEĞİL!

AK Saray'ın maliyetinin ortaya çıkmasıyla başlayan tartışmaya Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katıldı.

Arınç, “Bazılarında da bir azamet göstermesi bir debdebe göstermesi de gerekebilir. Bizim Osmanlı geleneğinde de böyledir. 'Burada 1 katrilyonun üzerinde masraf yapıldı. Bu kadar olmamalıydı' derseniz bu tartışılabilir. Bunu tartışabiliriz. Az bir para değil” dedi.

BÜLENT ARINÇ'TAN AK SARAY İTİRAFI (TIKLA-OKU)

53074.jpg