BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'den ilginç PKK itirafı!

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, bir gazetecinin “PKK'dan Kanarya Sevenler Derneği gibi söz ediyorsunuz” eleştirisine ilginç bir yanıt verdi.

Abone ol

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, bir gazetecinin PKK ile ilgili sözlerine “Sanki Kanarya Sevenler Derneği’nden söz ediyorsunuz” demesine üzerine "PKK’nın da yanlışa bulaştığı, hata yaptığı, amaç edinmediği halde toplum nezdinde mahkum olmasına yol açan pratikleri olmuştur" yanıtı verdi.

HÜKÜMET BİR AN ÖNCE ADIM ATMALI

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Hükümet’e çözüm süreciyle ilgili uyarılarda bulunan Çelik, “İktidara hatırlatmak isteriz ki çözümden yana olmak sadece sözde kalmamalı, bir an evvel sorunun çözümü için kültürel, demokratik ve tarihsel adımlar atılmalı” dedi.

GİZLİ BİR EL DEVREYE GİRDİ İDDİASI

Çelik, son dönemde herkesi kaygılandıran bir çok olayın üst üste yaşandığını belirterek, 6-7 Ekim olaylarından beri gizli bir elin demokratik çözüm sürecine rağmen umutları karartan, kaygı ve endişe duyulmasına neden bir kısım gelişmelere yol açtığını söyledi. Bu gelişmelerin yer yer güvenlik güçlerine, sivil vatandaşlara, siyasetçilere yönelmesi kaygıları haklı kıldığını anlatan Çelik, HDP Parti Meclisi Ahmet Karataş’a yönelik saldırı ile Gençlerbirliği Futbol Kulübü futbolcusu Deniz Naki’ye yönelik lincin kaygı ve endişelerinde haklı olduklarını gösterdiğini kaydetti.

PKK'NIN JİTEM'E SOYUNMAYA İHTİYACI YOK

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner’in ‘PKK’nın JİTEM’in rolüne soyunduğuna ilişkin sözlerini hatırlatan gazetecilere Demir Çelik, “Bir siyasetçinin böylesi mesnetsiz ve somut koşullardan yoksun, kriminalize yaklaşımını doğru bulmuyorum. PKK’nın JİTEM’e soyunmaya ihtiyacı yok” yanıtı verdi.

Bir gazetecinin PKK ile ilgili sözlerine “Sanki Kanarya Sevenler Derneği’nden söz ediyorsunuz” demesine Çelik, şu karşılığı verdi:

PKK KANARYA SEVENLER DERNEĞİ Mİ?

“Kanarya Sevenler Derneği’nden bahsetmiyorum. Halk hareketidir dedim. PKK’yı; bir halkın ertelenmiş, ötelenmiş, inkar edilmiş statüsü,dili, kimliği için mücadele eden bir hareket olarak görüyorum. PKK’nın da yanlışa bulaştığı, hata yaptığı, amaç edinmediği halde toplum nezdinde mahkum olmasına yol açan pratikleri olmuştur, olacaktır da. Siyasal söyleme sahip bu hareket, giderek uluslararası bir meşruiyet kazanmışsa, terör örgütü listesinden çıkarılma arayışı varsa bunu kriminalize edip bastırmak yerine, bu dinamiği siyasal ve toplumsal entegrasyona katmaya yoğunlaşmak devlete düşen görevdir.

Muhatabınız PKK ise siyasal organizasyon olduğu gerçekliğiyle yaklaşırsanız, terör örgütü yerine bu muhataplığınızla asgari müştereklerde nerede buluşabileceğinize, ortak değerleri nasıl harekete geçirebileceğinize yoğunlaşırsanız kazanırsınız. Ama ‘terör örgütüdür, teröristlerle görüşülmez’ yaklaşımıyla kaybettiğimiz 40 yılın üzerine bir 40 yılı da kaybetmeyi yüreğimiz kaldırmıyor.”