BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ermenek'te 10. gün! Yıldız son durumu açıkladı

Karaman Ermenek Maden Ocağı'ndaki 18 işçiye ulaşıldı mı? Ermenek madende çalışmalar ne aşamada? İşte son gelişmelerle birlikte Ermenek'te son durum...

Abone ol

Ermenek'te bugün 10. gün. İşçilere ulaşıldı mı, çalışmalarda son durum ne? Taner Yıldız Ermenek maden ocağı ile ilgli son durumu anlattı.

Bir kısım TTK'nın İstanbul itfaiyesi ve bazı ekiplerin değişimi sağlandı. Tabi ki emniyete ve iş güvenliğine dikkat etmemiz lazım. Bu manada oksijen tüplerimizin de maskelerimizin de takviye ettik. Herhangi bir tehdit yaptığımız ölçümlerle tehdit görmüyoruz. Şimdilik çalışmalarımız bundan ibaret.

Bizim danışmanlarımızın da kendi imkanlarıyla oluşturduğu o maket herhalde zihnimizi biraz daha açmış olsa gerek. Farklı açılarda yükseklikte bir ağ yapısını görebiliriz maden içerisinde.

Desandre kısmında özellikle son 22 - 23 metreye girdiğimizi ama nefesli kısmında önümüzde 350 metre yürüme mesafesi olduğunu söyleyebiliriz.

Bu mesafenin karşılık geldiği kot 11 metreye denk geliyor, bu da 350 metre bir yürüme yolu daha yürümemiz lazım. Farklı şekilde problemli yolların olduğu bir mesafeden bahsediyoruz. İşimizin kolay olmadığını söylemiştik. Çok ciddi bir basınçla beraber bu tahribatın olduğunu görüyoruz.

Bundan sonraki işimiz de kolay değil ama adım adım ilerlediğimizi söylememiz lazım.

İŞÇİLERLE ARAMA EKİPLERİ ARASINDAKİ MESAFE NE KADAR

Suyla, suyu çeken ekiple, tahkimat ekibi arasında ciddi bir mesafemiz var. Şu anda 35-40 metrelere karşı çıktığını görüyoruz. Tahkimatın suya göre daha yavaş ilerlediğini söylemem lazım. Bir kavşağın da dört yolu hemen hemen bütün direkleriyle devrildiğini gördük, 16-17 saat çalışma yaptık ki o kavşağı geçelim.

Onu söyleyebilmemiz için bir önceki basın toplantılarımızın üzerine kurguladığım için bir kez daha söylemem lazım. Yerlerinin sabit oldğunu kabul etmemiz gerekiyor, yerleri sabit değil şu anda. Bize göre sabit değil, su baskını oluştuğu zamanki yeri belli, hangi su hareketiyle karşılaştıklarını bilmediğimiz için, mesafelerini ne kadar zamanda onlara ulaşabileceğimizi söyleyelim.