BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

'AK saray değil kaçak saray!'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu milletvekillerinden yeni Cumhurbaşkanlığı binasına, "AK Saray değil kaçak saray" demelerini istedi. CHP'nin Antalya'da iki gün süren çalışma kampı bitti.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Antalya'da iki gün süren çalışma kampının sonunda bir değerlendirme yaptı.

Al Jazeera'nin edindiği bilgiye göre CHP lideri kampta yapılan sunumların ardından milletvekillerine seslendi. Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın istifa metninde AK Saray'a tepkisiz kalmakla suçladığı CHP lideri "AK Saray değil kaçak saray diyeceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu, "CHP iktidarında bu binanın ODTÜ'ye verilebileceğini ya da silikon vadisi yapılabileceğini" söyledi.

Kürt sorunu demokrasi ile çözülür

CHP lideri Kürt sorununun demokrasi ve özgürlük üzerinden çözülebileceğini belirtti. Hükümetin çözüm sürecini kapalı kapılar ardında yürüttüğünü söyledi.

"İşsiz adama laikliği anlatamazsın"

Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında işsizliğin geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Karnı aç insana, işsiz adama, laikliği ve demokrasiyi anlatamazsınız" dedi. Seçime gidilen süreçte CHP milletvekillerinden daha aktif olmalarını ve çok çalışmalarını isteyen CHP lideri milletvekili aday listelerinin belirlenirken ağırlıklı olarak ön seçim yapılacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu tüzüğün önseçim öngördüğünü hatırlattı.

Kılıçdaroğlu'nun beğendiği slogan

Seçim hazırlıklarının değerlendirildiği toplantıda CHP lideri milletvekillerinin slogan önerilerini de dinledi. "Mutlu Türkiye için umuda yolculuk" ile "Türkiye için umuda yolculuk" CHP liderinin beğendiği sloganlar arasında yer aldı.