BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,70
HABER /  GÜNCEL

Bakan Yıldız: Ermenek'te sondaj çalışmaları devam ediyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, henüz Ermenek'teki maden ocağında mahsur kalan işçilere ulaşamadıklarını, sondaj çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Abone ol

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında meydana gelen kaza ve biriken su nedeniyle ocakta mahsur kalan 18 işçiyle ilgili açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'işçilere henüz ulaşılmadığını, sondaj çalışmalarının devam ettiğini' söyledi.

Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik eşliğinde Ermenek'te yaptığı açıklamada, "İşçilere ulaştığımız bilgileri gerçek dışı" dedi ve "Zaman Zaman bir takım patlamalar oluyor, bir saat sonra nasıl bir tablo ile karşılaşacağımızı bilmiyoruz" diye ekledi.

Bakan Yıldız, kurtarma çalışmalarına ilişkin de "Suyun 4'te 3'ü açıldıktan sonra bize çalışma olanağı açıldı. 25 metre kadar daha su dolu bir alan var. 2 bin 500 ton daha su var ama ne kadar çamur var bilmiyoruz" diye konuştu.

Doğan Haber Ajansı (DHA), maden ocağında sabah saatlerinde güvenlik önlemlerinin arttırıldığını ve ocakta mahsur kalan işçilerin birinci derece yakınlarının güvenlik noktalarından geçirilip ocağın içine alındığını bildirdi.

Ermenek'e tabut götürülmesine ilişkin bir soru üzerine Bakan Yıldız, "Her türlü ihtimali göz önünde bulundurmamız lazım. Böyle bir güçlü ihtimal var" dedi.