BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Isparta faciasında korkunç gerçek ortaya çıktı!

Yalvaç ilçesinde elma toplamaya giden işçileri taşıyan midibüsün devrilmesi sonucu yaralanan işçilerden bazıları, kaza anında yaşadıklarını anlattı.

Abone ol

Konya'nın Akşehir ilçesindeki Ortaköy'den Gelendost'a elma toplamaya giden işçilerin bulunduğu midibüsün devrilmesi sonucu 17 kişi ölmüş, 29 kişi de yaralanmıştı. Kazada yaralanan Mehmet Akkuş'un tedavisi, Isparta Devlet Hastanesinde devam ediyor.

70 KİŞİ BİNİYORDU

Sağlık durumu iyiye giden Akkuş, yaptığı açıklamada, 25 kişilik midibüse genelde 70 kişinin bindirildiğini, kazanın olduğu gün bu sayısının 46'da kaldığını söyledi.

KAZA YERİNDEN  FOTOĞRAFLAR

Aracın 70 kişi ile freninin tutmayacağını ifade eden Akkuş, sürücünün freni sabah yaptırdığını söylediğini ancak bunun doğru olmadığını kazada gördüklerini anlattı.

26573309.jpg

Yokuş aşağı inerken frenin hiç tutmadığını, aracın yan yattığını dile getiren Akkuş, "Ben arabadan çıkarken 6 kişi kalmıştı. Araç hepsini savurmuş, kimisi de altında kaldı" dedi.

Kaza anında sürücünün "Fren patladı, tutunun" dediğini bildiren Akkuş, bu sırada herkesin çığlık attığını, kazanın ardından dışarı çıktıktan sonra güvenlik ve sağlık ekiplerini aradığını, aracın altında kalanlara yardım etmeye çalıştığını kaydetti.

"Sürücü bizim sağlığımızı düşünmedi ama kendisini de öldü"

Sürücüye çok kez araca fazla kişi almaması yönünde uyarılarda bulunduğunu ancak kendisini dinlemediğini vurgulayan Akkuş, "Sürücü araca kaç kişi atarsa ona göre para alıyor. Bizim sağlığımızı düşünmedi ama kendisini de öldü" diye konuştu.

isparta-kaza-1.jpg

Sürücünün kontrolden kaçmak için daha önce aynı yoldan geçen öncü bir aracın verdiği bilgiye göre yola çıktığını belirten Akkuş, kontrolün olmaması halinde öncü araçta bulunanların midibüstekileri aradığını ve yola çıkıldığına dikkati çekti.

Akkuş, sağlık durumunun iyiye gittiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Ben gitmem artık. O iş olacağına başka iş olsun. Zaten emekliyim. Birkaç gün gittik ama böyle olacağını bilemezdik ama gitsek bile yine aynısını yaparlar. Çünkü hepsi aynı yapıyor. Bunu engellemek için elmanın başına bir çadır kuracaklar, orada kalınacak. Böyle kazalar da olmayacak."

"3 çocuğum aklıma geldi"

Kazada yaralananlardan Sevgi Ürkmez de kaza anında aracın orta kısmında oturduğunu söyledi.

Kaza sırasında babası Mevlüt Çeliker'in kendisine geri gelmesini söylediğini ifade eden Ürkmez, kendisinin de babasına "Baba, bana sahip çıkma, oğlum Nebi'ye sahip çıktı" dediğini anlattı.

Kendisinin kaza anında camdan çıkarak aracın altına girdiğini belirten Ürkmez, "Sağlık ekipleri kurtardı beni. Babam 'kızımı kurtarın' diye bağırıyordu. Kaza anında 3 çocuğumu hatırladım, gözümün önüne geldi" dedi.

Kaza sonrası Nebi'nin "Anne" diyerek ağladığını hatırladığını belirten Ürkmez, kendisinin de oğluna "Annem, korkma. Ben buradayım. Ben sağım" dediğini kaydetti.

Ürkmez, hastanedeki tedavisinin devam ettiğini, sağlık durumunun iyiye gittiğini sözlerine ekledi.