BIST 9.722
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.425,83
HABER /  GÜNCEL

'Erdoğan IŞİD sempatisini gizleyemiyor!'

Cengiz Çandar, Erdoğan'ın Kobani çıkışları için "her ağzını açtığında, “Kürt karşıtlığı”nı ve dolaylı da olsa “IŞİD sempatizanlığı”nı gizleyemiyor" dedi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öncülük ettiği AK Parti dış politikasına çarpıcı eleştiriler yönelten Radikal yazarı Cengiz Çandar Batı'da oluşan Erdoğan portresini analiz etti. Erdoğan ve AK Parti'nin Ortadoğu ve Batı'da inandırıcılığı kalmamış sıradan bir aktör haline geldiğini yazan Çandar, Erdoğan için düşüşün Arap Baharı ile başladığını savundu.

"KÜRT KARŞITLIĞI VE IŞİD SEMPATİSİNİ GİZLEYEMİYOR"

Suriye ve Kobani'de yaşanan gelişmeler karşısında Erdoğan'ın öne sürdüğü politikanın artık işlevini yitirdiğini yazan Çandar "“Demokrasi özürlü” olan ve bu nedenle Türkiye’nin başta Ortadoğu, dünyanın her köşesinde cazibesini kaybetmesine neden olan kişinin, Suriye’de demokrasi havarisi gibi ortaya çıkması kimse için inandırıcı olmuyor. Daha da vahimi, her ağzını açtığında, “Kürt karşıtlığı”nı ve dolaylı da olsa “IŞİD sempatizanlığı”nı gizleyemiyor olması. Aksine ne söylerse söylesin; anlaşılıyor. Anlıyorlar…" dedi.

"KOBANİ DİRENİŞİNİNDEN RAHATSIZ VE BUNU YANSITIYOR"

Erdoğan'ın gerçekleri anlamayı red ettiğini savunan Çandar şöyle yazdı:

Bugün gelinen noktada halâ Kobani’ye ilişkin gelişmelere ilişkin böyle bir dil kullanan ve Kobani’de IŞİD’e karşı ortaya konulan direnişe sağlanan destekten hissedilir rahatsızlığını yansıtan bu sözlerine bakılınca, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı'nın Ortadoğu’daki gelişme dinamiklerini anlamayı reddettiği sonucuna varıyoruz. Anlamayı reddediyor ve Türkiye’ye “rüzgâra karşı koşturmakta”, “akıntıya karşı kürek çekmekte” ısrar edeceği izlenimini veriyor.

"IŞİD'İ ÖNCELEMEYEN HİÇ BİR POLİTİKANIN BAŞARI ŞANSI YOK!"

“Taktik öncelik” olarak IŞİD’ile mücadeleyi tespit etmeyen hiçbir politikanın şansı yok. Dolayısıyla Erdoğan’ın “stratejik hedef”i eş zamanlı biçimde “en acil taktik hedef” olarak koyan Suriye politikasının da hiçbir şansı yok.

CENGİZ ÇANDAR'IN İLGİLİ YAZISI İÇİN