BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,75
ALTIN 2.439,48
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

AK Parti’den CHP’ye Tandoğan golü!

CHP yeni eğitim sistemine karşı Tandoğan'da miting yaparken AK Parti CHP'siz Genel Kurul'da 4+4+4'ü geçirmeyi planlıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- İktidar ve muhalefet 4+4+4 için kolları sıvadı. CHP yeni eğitim sistemine karşı Tandoğan'da miting yaparken AK Parti CHP'siz Genel Kurul'da 4+4+4'ü geçirmeyi planlıyor.

AK Parti grubu milletvekillerinin yarın Genel Kurulda eksiksiz toplanmaları konusunda uyardı. Kulislerden İnternethaber.com'a gelen bilgilere göre teklifin yasalaşmasını 4 günde bitirmeyi amaçlayan AK Parti, CHP'siz Genel Kurul'da teklifi çıkarma formülü geliştirdi.

Bu formüle göre, Meclis Genel Kurulu yarın 8 yıllık kesintisiz eğitimi 4+4+4 modelinde 12 yılda kademelendirmeyi öngören yasa teklifi için toplanacak. CHP'nin yarın yapacağı Tandoğan mitingi ise trafiği kitleyecek ve CHP Milletvekilleri Tandoğan'dan TBMM Genel Kurulu'na yürüyerek gelmek zorunda kalacak. CHPliler yolda kalınca AK Parti'nin oylarıyla 4+4+4 kanun teklifi tartışmalara geçilmeden gündeme alınıp, maddelere geçilecek.

AK Parti, 27 Mart yarın toplanacak olan Meclis Genel Kurulu'nda, 5 Nisan tarihine kadar çalışma saatlerini düzenleyen grup önerisini getirecek. AK Parti Grubu, "temel kanun" olarak ele alınacak olan teklifin 4 günde bitirilmesini öngörüyor. Bu amaçla AK Parti, salı günü grup önerisini Genel Kurula getirecek. Öneride; Genel Kurul'un teklif için salı, çarşamba ve perşembe günleri saat 24.00'e kadar, Cuma günü ise bitimine kadar çalışılması yer alacak.