BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Samsung'tan hırsızlık suçuna cevap!

Samsung’u tasarımlarını çalmakla suçlayan Apple’a, Güney Kore devinin baş tasarımcısı Lee Minhyouk’tan cevap geldi.

Abone ol

Güney Koreli elektronik devinin mobil cihazlarının baş tasarımcısı olan Lee, kendilerini "iPad ve iPhone'un tasarımlarını tıpatıp kopyalamakla suçlayan" Apple'a, "bir gün onların sembolleşmiş tasarımlarıyla eşleşen işler çıkaracağız" dedi.

Apple'ın suçlamasının kendisini rahatsız ettiğini belirten Lee, "Bir tasarımcı olarak, bir haysiyet meselesi söz konusu. Samsung Galaxy ilk tasarlandığı günden itibaren orijinal ve tasarımını yapan kişi de benim. Galaxy farklı bir tasarım dili ve teknoloji içeren tamamen farklı bir ürün" dedi.

Telegraph'a konuşan Lee, iPhone, iPod ve iMac'i tasarlayan kişi olan Apple baş tasarımcısı Jonathan Ive'ın başarısını yakalayamadığını da kabul etti. Lee, "Henüz Ive'ın seviyesinde olmayabilirim ama Samsung'un da bir gün Apple gibi sembolleşen ürünler çıkaracağına inanıyorum" dedi.

EN BÜYÜK RAKİPLER

Samsung'un baş tasarımcısı, "Yeni bir ürünün tüketici tarafından çok beğenilmesini sağlayan faktör sadece verilen çaba değil. Aynı zamanda, belli bir tasarımı gerçeğe dönüştürmek için gereken teknolojiye sahip olunmalı ve ürünün zamanlaması doğru olmalı" ifadesini kullandı.

Patent konusunda yıllardır kavgalı olan Apple ve Samsung arasındaki mücadele, 2012'ye girilmesiyle akıllı telefon piyasasında daha da belirgin olmaya başladı. Samsung, Android işletim sistemi kullanan Galaxy modelleriyle bu yıl Apple'ın en güçlü rakibi olmaya aday.

Samsung, Ekim 2011'de, Galaxy S ve Galaxy S II akıllı telefonlarından 30 milyon sattığını açıklamıştı. Apple ise 2011'in son mali döneminde dünya genelinde 20 milyondan fazla iPhone sattı.