BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Kapılarını Türk kullanıcılara açtı

Google’ın bir süre önce Android Market’ı da içine katarak tüm dijital medya hizmetlerini bir araya getirdiği Google Play, ücretli uygulamalarını Türk kullanıcılarının erişimine sundu

Abone ol

Türk kullanıcıların bugüne kadar sadece ücretsiz uygulamalarını indirebildiği Google Play, artık ücretli olanlar da dahil, 450 bin uygulamasıyla kapılarını ardına kadar açtı.

Android Market'ın yanı sıra, indirilen uygulamanın anında kullanılma imkanını sunan Google Play, üyelerine satın alımda da büyük kolaylık sağlıyor. Google hesabına bağlı kredi kartı bilgileri bulunan kullanıcılar, bir uygulamayı satın almak istedikleri zaman uygulamanın ücreti kredi kartlarından otomatik olarak çekilecek.

DÜNYA ÇAĞPINDA ARTIŞ GÖSTERMESİ BEKLENİYOR

Google, Türkiye'deki kullanıcılarının ücretli uygulamalara erişmeye başlamasıyla, dünya çapında Android uygulamalarının indirilme sayısında da artış görmeyi umuyor.

Geçtiğimiz ay yapılan bir araştırmada, Apple Store'dan indirilen uygulama miktarının, eski adıyla Android Market'tan indirilen uygulamaların yaklaşık 2,5 katı olduğu ortaya çıkmıştı.