BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

AK Partiden 10 isimli anket

Eşleri türbansız siyasileri adaylar arasında gösteren AK Parti yönetimi yeni ve geniş katılımlı anketle gönül alacak.

Abone ol

AKP yönetimi, eşleri türbansız 4 AKP'li ile ilgili ankete parti içinden tepki gelmesinin ardından, şimdi de cumhurbaşkanlığı için 10 ismin yer alacağı bir anket gerçekleştirecek. Bu kez listede eşi türbanlı partililere de yer verilecek.
AKP'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olmaması halinde tek adayla mı yoksa birden fazla adayla mı cumhurbaşkanlığı seçimine gidileceği tartışmaları sürerken, yönetim, milletvekillerinin tepkilerini azaltmayı ve birlik içinde hareket edilmesini hedefliyor.


Türbanlı eşi olan da ankette
Eşi türbansız olan devlet bakanları Mehmet Aydın ile Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan'ın ankette yer almasına gelen tepkiler üzerine, yönetim şimdi de isim sayısını artırıyor. Gerçekleştirilecek yeni ankette yer alacak 10 isim arasında, eşi türbanlı AKP'liler de yer alacak. Ankette ucu açık sorular da sorularak cumhurbaşkanı adayı için isim yazılması istenecek. Böylece "Hiç isim koyulmadan anket yapılsın" diyen milletvekillerinin isteği de yerine getirilmeye çalışılacak.
Erdoğan ve AKP yönetimi, parti içinden gelen tepkileri azaltmak için toplantıları artıracak. 21 Mart'ta Ankara'da toplanacak il başkanlarından, AKP'nin adayı konusunda görüş alacak olan Erdoğan, ayrıca teşkilatın ve halkın düşüncesinin ne yönde olduğunu soracak.
Erdoğan, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nu (MKYK) ise nisan başında toplamayı düşünüyor. Erdoğan ayrıca bu ay sonunda milletvekilleriyle cumhurbaşkanlığı konusunda bir toplantı yapmayı planlıyor.