BIST 9.885
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.450,57
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'de istifa

Tokat'ın Zile İlçesi'nde AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Güzel partisinden istifa etti.

Abone ol

AK Parti Zile İlçe Başkanı Yusuf Güzel ve kardeşi Abdullah Güzel hakkında, 2011 yılında Zile İmam Hatip Lisesi Gıda Alım İhalesi'nde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yapılan şikayet üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Yusuf Güzel, kardeşi Abdullah Güzel ve İmam Hatip Lisesi'nde görevli 6 öğretmen hakkında 'kamunun zarara uğratılarak, ihaleye fesat karıştırıldığı' iddiasıyla dava açıldı. Zile Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonrası İlçe Başkanı Yusuf Güzel ve diğer 7 kişi 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı. Güzel ve diğer sanıklar kararı Yargıtay'a taşıdı.

'HUKUK DA BAZEN YANILABİLİYOR'

Hakkında 2 yıl 6 ay hapis cezası verilen AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Güzel, ilçe binasında düzenlediği basın toplantısı ile görevinden ayrıldığını açıkladı. Güzel şöyle dedi:

"Bildiğiniz gibi bir süre önce hakkımızda şikayette bulunulmuştu. Ben o zaman herkese şunu söylemiştim. 'Eğer ben bir gün ceza alırsam, ben bu ilçe başkanlığını bırakırım' demiştim. Sonuçta mahkeme 2 yıl 6 ay gibi hakkımda bir ceza verdi. Bu kesinleşmiş bir ceza değil tabi. Temyiz ediyoruz, Yargıtaya gidecek. Kimse söylediysek, bunun bir hukuk faciası olduğunu söylediler. Bence de öyle. Demek ki hukuk da bazen yanılabiliyor. Ben AK Parti'nin ilçe başkanı olmasam bu cezayı almazdım. Ama şimdi bu cezayı aldığım için şeref duyuyorum."