BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.412,56
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Gezi ilanına sert çıktı

Başbakan Erdoğan, The Times'a Gezi Parkı olayları için ilan veren yabancı ünlülere ateş püskürdü..

Abone ol

Başbakan Erdoğan, İngiliz The Times gazetesine ilan veren yabancı ünlüler için "Bunlar düşüncelerini kiraya vermiş tipler" ifadelerini kullandı.

Nürnberg’de ne olmuştu

15 Eylül 1935’te Nürnberg’de yıllık toplantısını yapan Nazi Partisi, antisemitik yasalar hazırladı. Yasalar, Alman ve Yahudi insanlarını sınıflandırdı. Bu kanuna göre, ari ırktan olmayanlar alt sınıf insanlardı ve ari ırkına ait insanlar ile evlenmeleri yasaklandı. Bu dönemde Yahudilerin doktorluk, eczacılık, askerlik ve birçok diğer meslekleri yapması da yasaklandı. Yahudiler artık sadece Almanların evinde işçi olabileceklerdi.

AK PARTİ MİTİNGLERİNE SKANDAL BENZETME YAPILMIŞTI

Söz konusu ilanda hükümetin Gezi Parkı eylemcilerine yönelik tutumu ve basın özgürlüğünün kısıtlandığı iddiasıyla yer alıyordu. İlanda ayrıca AK Parti’nin Milli İradeye Saygı mitingleri, Nazilerin Nürnberg'deki toplantılarına benzetilmişti.

TIMES'A DAVA AÇILACAK

Şırnak'a gitmeden önce Sabiha gökçen Havalimanı'nda gazetecilere konuşan Erdoğan'a Times'ta çıkan ilan soruldu. Gezi eylemlerine yönelik hükümetin sert bir dille eleştirildiği ilan hakkında konuşan Erdoğan hem ünlüleri hem de gazeteyi hedef aldı. Erdoğan şunları söyledi:

HER TÜRLÜ KÜFRÜ HAKARETİ YAPIYORLAR

"Bunlar düşüncelerini kiraya vermiş tipler. Bunlar demokrasiye inanmış olsa yüzde 50 ile iktidar olmuş bir partinin liderine diktatör diyemezler.  Her türlü küfrü hakareti yapıyorlar. Medya Türkiye'de mahkum diyorlar. Nasıl mahkum da bu yayınları yapabiliyorlar. Bunlar yalan yanlış haberler. Türkiye'yi bilmedikleri için bunu yapıyorlar. Parayla Times kendi sayfasını kiraya veriyor. Bu Times'ın da hatası var. Gerekli hukuki işlemler başlatılacak."

i̇lan.jpg

AKDOGAN: NAYLON DEMOKRATLAR

akdogan.jpg