BIST 10.291
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,93
HABER /  GÜNCEL

Hükümetten PKK tehdidine cevap!

Sabri Ok'un Öcalan'ın 15 Ekim'e kadar süre verdiğini belirttiği açıklamasına hükümetten sert tepki.

Abone ol

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, PKK üst düzey yöneticisi Sabri Ok'un 'hükümet 15 Ekim'e kadar adım atmazsa ateşkes bozulacak' tehdidine sert çıktı.

Star'ın haberine göre "Türkiye Cumhuriyeti tehditlerle hizaya getirilecek bir ülke değil" diyen Bakan Yıldırım, bu tür çıkışların hiçbir zaman pazarlık konusu olamayacağını vurgulayarak, "Bir pazarlık teranesidir tutturuyorlar. Ne pazarlığı? Biz duruşumuz net ortaya koymuşuz. Tek bayrak tek millet, tek devlet, tek vatan diyoruz" ifadesini kullandı. Hükümetin, bölge insanının huzuru ve güveni için çalıştığını savunan Bakan Yıldırım, buna karşın örgüt tabanının da samimiyet testinden geçtiğini dile getirdi.

BU SÜREÇTE SÖYLENEN HERŞEY SÜZGEÇTEN GEÇİRİLMELİ

Yıldırım, havalimanı ve termal binası temel atma töreni için gittiği Diyarbakır'da gazetecilerle sohbet etti. PKK üst yöneticisi Sabri Ok'un Deutsche Welle İngilizce servisince yayımlanan mülakatındaki, "Abdullah Öcalan hükümete 15 Ekim'e kadar süre verdi" açıklamasının anımsatılması üzerine Bakan Yıldırım, önce açıklamanın doğru olup olmadığına bakılması gerektiğini belirterek süreci sekteye uğratmak için, süreçle birlikte düzenleri bozulanların arka arkaya açıklamalar yaptığına dikkat çekti. Yıldırım, söylenen her şeyin önce bir süzgeçten geçirilmesi gerektiğini vurgularken şunları söyledi:

TEKRAR TERÖRE DÖNECEKLERSE HESABINI ONLAR VERECEK

"Hükümet bölge insanının huzuru ve güveni için çalışıyor. Eğer onlar tekrar eski alışkanlıklarına dönecekse tehdide, teröre, öldürmeye döneceklerse hesabını onlar verecekler. Durmadan fikir değiştirip, durmadan şartlar öne sürmek ciddiyetsizliktir. Süreci germeye, karıştırmaya çalışanlar var, içeride de dışarıda da. Bu durumdan hoşnut olmayan, düzenleri bozulan bir yapı var. O yüzden de söylenen herşeyin süzgeçten geçirilmesi lazım. Esası var mı, kimin adına söylüyor?... Anlaşılan herkes kendi adına konuşuyor."

BAŞBAKAN KİMSENİN CESARET EDEMEDİĞİ ADIMI ATTI

Bakan Yıldırım, hükümetin duruşunun çok net olduğunu belirterek, "Başbakan kimsenin cesaret edemediği adımı attı. Bunu şu ana kadar hiç kimse başaramadı" dedi. Tehditle hükümete kimsenin adım attıramayacağına dikkat çeken Bakan Yıldırım, demokratikleşme paketlerini de 76 milyonu kapsayacak şekilde hayata geçireceklerini, zorlama ve telkinle hükümete birşey yaptırmanın söz konusu bile olmadığını söyledi. Bakan Yıldırım çözüm sürecinin çerçevesinin de, "Tek bayrak, tek millet, tek vatan ve tek devlet" olduğunu vurguladı.

HERKESİ ÇAĞIRDIK GELMEYEN ONLAR OLDU

Bakan Binali Yıldırım, Diyarbakır için çok önemli olan yeni Diyarbakır havalimanı ve terminal binasının temel atma törenine katılmayan Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ve BDP'li vekiler için, "Biz görevimizi yapıp herkesi çağırdık ama gelmeyen onlar oldu" dedi. Temel atma törenine katılımın düşük olmasıyla ilgili ise yeterince çaba göstermediklerini düşündüğü Ak Parti Diyarbakır İl Teşkilatını sorumlu tutan Bakan Yıldırım, havanın oldukça sıcak olması, orucun da göz ardı edilmemesi gerektiğini dile getirdi.


PKK 15 Ekim'e kadar süre verdi

Çözüm süreci ile ilgili Abdullah Öcalan'ın hükümete 15 Ekim'e kadar süre verdiği iddia edildi.


pkk-15-ekime-kadar-sure.jpg