BIST 10.274
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.407,85
HABER /  DÜNYA

Başörtüsü eyleminde MEB protesto edildi

Tokat’ta, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen serbest kıyafet uygulaması yönetmeliğinde, başörtüsü yasağının devam ettiğini ileri s...

Abone ol

Tokat’ta, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen serbest kıyafet uygulaması yönetmeliğinde, başörtüsü yasağının devam ettiğini ileri süren kadınlar, çocuklarıyla protesto etti.
Hüdayi Sayıbaş Yeraltı Çarşısı üzerinde Tokad&Eğitim İlke-Sen tarafından yapılan ‘başörtüsü’ eylemine kadınlar, çocukları ile katıldı. Ellerinde dövizlerle slogan atan sendika üyeleri serbest kıyafet uygulamasını getiren yönetmeliği eleştirdi.

"BU DÜZENLEMEYİ KABUL ETMİYORUZ’’
Tokad & Eğitim İlke-Sen adına basın açıklamasını okuyan Sedanur Tokel, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren değişiklik ile yönetmeliğin 4. maddesindeki “Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz” hükmü devam edeceğinin altını çizerek, “Başka bir ifadeyle kıyafet serbest olsa bile başörtüsü yasak olacak. Kılık-kıyafet konusunda tercihi velilere bırakan Bakanlar Kurulu’nun, başörtüsün yasaklamasını şiddetle kınıyor, bu düzenlemeyi kabul etmediğimizi buradan açık bir şekilde ilan ediyoruz’’

"BU TAVIR, RUHBAN TAVRIDIR’’
’’Bu düzenlemenin anlamı şudur: Başını örterek okumak isteyenler İmam-Hatiplere gitsin ya da sadece okullarındaki seçmeli Kur’an derslerinde başlarını örtsünler. Kimse kusura bakmasın bu tam bir ruhban tavrıdır. Başörtülü okumak isteyen kızlarımızı Fen Liselerinden, Sosyal Bilimler Liselerinden, Anadolu Liselerinden, Anadolu Öğretmen Liselerinden uzakta kalmayı dayatan bu uygulama açık bir ayrımcılıktır, zulümdür; halkı sınıflara ayırmaktır” açıklamasında bulundu.
(İHA)