BIST 9.931
DOLAR 32,47
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  POLİTİKA

AK Parti ve CHP bayramlaştı

Siyasi parti temsilcileri de bayramlaştı. Bayram sohbetlerinin konusu ise çarşaf ve yaklaşan yerel seçimlerdi.

Abone ol

CHP'li Cevdet Selvi, "Seçmen kütüklerindeki sorun seçimi şaibeli hale getirir" uyarısını yaptı. Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya "Araştıralım" yanıtını verdi.

Siyaset de bayramlaştı. Parti temsilcileri birbirlerine bayram ziyaretinde bulundu. Kısa bayram sohbetinin ardından hemen her genel merkezde siyaset ve yaklaşan yerel seçimler konuşuldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, AKP'lileri ağırlarken seçmen sayısındaki 6 milyonluk artışın kuşku yarattığını söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun itiraz süresini uzatmadığını hatırlatan Selvi, "Mahallelere, semtlere yüklemeler yapılıyor. Muhtarlar bunu ortaya koyduğu halde YSK gereğini yapmıyor" dedi.

AKP'li Ahmet İyimaya da, oy güvenliğinin demokrasinin olmazsa olmaz koşullarından olduğunu vurguladı, "Sorun varsa araştırılmalı" dedi.

İyimaya, "Parlamento kendi arasında bir komisyon kurarak araştırabilir. YSK araştırabilir. Fiili incelemelerle böyle bir sorun varsa önüne geçilebilir. Eleştirileri kaygılara görüşleri anlayışla karşılıyorum en adil çözüm bulunmalıdır" diye konuştu.

CHP'nin çarşaflı üyeleri de açılımı da bayram ziyaretlerinde gündemdeydi. AKP'liler açılıma CHP'yi ağırlarken destek verdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, "Güzel girişimde bulundu. Tabi tepkiler olacaktır. Göğüslemesini umut ediyoruz. Gelecekte daha iyi olacak herşey" dedi.

CHP'liler ise bir kez daha "Çarşaf ve türbanın siyasi simge olarak kullanılmasına karşıyız" diye konuştu.

CHP İzmir milletvekili Abdulrezzak Ertan, "Hepimizin ailesinde çarşaf-türban var. Biz siyasi simge olarak kullanılmasına karşıyız" ifadesini kullandı.