BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.397,91
HABER /  DÜNYA

Bu adamlar ne yapıyor?

Onlar da kurban bayramını kutluyor, ama bizim gibi değil. Burası ölümü her geçen daha fazla hissedenlerin yaşadığı bir yer.

Abone ol İNTERNETHABER- Burası Gazze. Bu gördügünüz bir tünel. Mısır-Gazze sınırının hemen altı. 1.5 milyon Filistinli'nin nefes borusu. Çünkü dünyaya tek çıkış noktaları burası.

İsrail'in ambargosu altında inleyen Filistinliler kurbanlık hayvanlarını daracık tünellerden getiriyor. 

Tünel küçük olduğu için gelen hayvanlar küçük ve sayısı az. Kurbana hasret kaldılar, öz yurtlarında. İşte Filistin kurban bayramını bu şartlarda kutluyor.

Hayat şartlarını anlatmaya gerek yok zaten. Küresel krizin gölgesinde unutulan Filistin değil aslında. NTV muhabiri Mete Çubukçu'nun dediği gibi insanlık ölüyor.

Kimse görmek istemiyor, unutmak hatırlamak istemiyor yaşananları. Bir acı not daha. Gazzelilerin hacca gitmesine izin verilmedi.

Oysa devlet başkanı Mahmud Abbas hac için Arabistandaydı.. Zor gününde halkının yanında olmadı.. Yaser Arafat'ın koltuğu ona büyük geldiği gün gibi ortada.

İsrail, halkı açlıkla dize getirip Hamas'ı bitirmeyi planlıyor. Halkın sefil ve perişan olduğu kesin ama Hamas'ın ablukayla bitirileceği fikri su götürmez bir yanlış.