BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den CHP'ye çok sert cevap!

Başbakan Erdoğan'a çok ağır ifadelerle yüklenen CHP'li Muharrem İnce'ye AK Parti cevap verdi

Abone ol

CHP'li vekil Muharrem İnce'nin Başbakan Erdoğan için söylediği sözlere AK Parti'den sert bir cevap geldi.

AK Parti TBMM Grubu, 'Sayın İnce’nin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı için sarf ettiği ifadeler, yakışıksız olduğu kadar büyük bir cehalet örneği ve çirkin bir benzetmedir.' AK Parti TBMM Grubu, "siyasi iktidarın bürokrasi karşısındaki konumuna halel getirecek yaklaşımlar sergilemenin, demokratik siyaseti güçten düşürmek anlamına geleceğini" belirtti.

AK Parti TBMM Grup Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, AK Parti iktidarının, Türk siyasetini normalleştirdiği ve AB’ye uyum süreci çerçevesinde demokratikleşme çalışmalarına hız verdiği ifade edildi. Seçimlerde, AK Parti’nin bugüne kadar ortaya koyduğu politikalar ve uygulamaların halkın takdirini ve güvenoyunu kazandığı, seçimlerde tecelli eden millet iradesinin, AK Parti’nin hayata geçirdiği demokratik dönüşümü onayladığını bir kez daha gösterdiği belirtildi.

Açıklamada, son günlerde yaşanan gelişmelerin, bir krizi değil, normalleşmeyi yansıttığı, her şeyin hukuka uygun şekilde gerçekleştiği, tüm kurumların yetki alanları çerçevesinde hareket etiği ifade edildi. Demokratik hukuk sistemlerinde, siyasi iktidarların görev ve yetkilerinin anayasa ve yasalarda belirlendiği anlatılan açıklamada, bu yetkilerin keyfi bir şekilde kısıtlanamayacağı gibi, başka kurumlara da devredilemeyeceği vurgulandı. Demokrasiye inanan tüm siyasi partilerin, siyasi iktidarın yetkilerini kullanmasını desteklemesi ve sivil siyasete güç vermesi gerektiği belirtildi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin bugün düzenlediği basın toplantısına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

MUHALEFET YAPMIYORLAR GÖLGE DÜŞÜRÜYORLAR

"CHP Grup Başkanvekilinin kamuoyuna yansıyan açıklamaları sivilleşme, demokratikleşme ve hukukun üstünlüğü gibi kavramların yeterince anlaşılamadığını ortaya koymaktadır. Siyasi iktidara muhalefet etmek ile siyasi iktidarın sivil ve demokratik konumuna gölge düşürmek arasındaki ayırım iyi yapılmalıdır. CHP, ana muhalefet partisi olarak iktidara muhalefet edebilir, bir kısım eleştiriler getirebilir. Ancak siyasi iktidarın bürokrasi karşısındaki konumuna halel getirecek yaklaşımlar sergilemek, demokratik siyaseti güçten düşürmek anlamına gelecektir. İleri demokrasi yolunda değişim ve dönüşüm geçirmek, milletimizin en büyük arzusu ve beklentisidir. Herkes bilmelidir ki Türkiye bir hukuk devletidir ve gelişmeler buna uygun şekilde cereyan etmektedir. Milletimiz, yaşanan normalleşmeyi olumlu şekilde algılamaktadır.

CEHALET ÖRNEĞİ VE ÇİRKİN BİR BENZETME

CHP sözcüleri bir kez daha toplumsal psikolojiden ve milletimizin hassasiyetinden uzağa düşmektedir. Sayın İnce’nin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı için sarf ettiği ifadeler, yakışıksız olduğu kadar büyük bir cehalet örneği ve çirkin bir benzetmedir. İnce’nin Balyoz, Ergenekon, şike gibi süren davaları terör örgütüne af çıkarma zemini olarak değerlendirmesi ise ciddiyetten uzak bir yaklaşımdır, bir hezeyandır. Bu derece önemli konuları ciddiyetten uzak bir şekilde değerlendirmek anamuhalefet partisinin grup yönetimine yakışmamaktadır. CHP Grup Başkanvekilinin değerlendirmelerinin nasıl bir ruh halini yansıttığını kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz."