BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.437,24
HABER /  MEDYA

AK Parti aday listesi için olay eleştiri

AK Parti aday listelerinde 'seçim hatası' yapıldığını öne süren Yeni Akit yazarı Süleyman Karagülle, partiyi 'Gülen'e saygılı olunmalıydı' diyerek eleştirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- AK Parti aday listesinin YSK'ya teslim edilmesinin üzerinden geçen 'bir hafta'nın ardından, Hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesinin yazarlarından Süleyman Karagülle, bomba etkisi yaratacak bir 'AK Parti eleştirisi' yazdı. Karagülle, AK Parti'yi 'seçim hatası' yapmakla eleştirirken, AK Parti'nin 'Cemaatle mücadele' ederken 'Fethullah Gülen'e saygılı davranmamış olduğunu' ifade ederek, bunun bir 'seçim hatası' olduğunu iddia etti.

Yeni Akit yazarı, yazısının sonunda 'AK Parti'ye oy vereceğiz' dedi ve 'MHP, CHP ve HDP'lilere AK Parti'ye oy verme çağrısı' yaptı. Karagülle'nin, listelerin YSK'ya teslim edilmesinin üzerinden 1 hafta geçmesinin ardından yaptığı 'seçim uyarıları ve eleştirileri'ne AK Parti'den nasıl tepkiler geleceği ise merak konusu...

Karagülle'ye göre, 'AK Parti'nin hataları' şöyle sıralanıyor:

a) Üç dönem engeli kaldırılmalıydı.

b) Abdullah Gül seçim dışı bırakılmamalıydı.

c) Millî Görüş’ün emektar eski siyasileri aday yapılmalıydı.

d) Paralel kuruluşlarla savaşılırken Fethullah Gülen’e saygılı olunmalıydı.

KARAGÜLLE, YAZISINI 'LİSTE AÇIKLANMADAN EVVEL' YAZMIŞ

'Listenin açıklanmasının öncesinde' yazdığını ifade ettiği yazısında, 'AK Parti’de 'Erdoğan grubu ve Davutoğlu grubu' olmak üzere iki grup olduğunu' öne süren Karagülle, Erdoğan ve Davutoğlu grubunun 'listeyi birlikte tesbit edeceklerini, tanınmış kişiler gruplara mensup oldukları için onların eleneceklerini, üzerinde ittifak yapamayacaklarını, tanınmamış kişileri aday göstereceklerini, böylece listeye yeni isimler gireceğini, bu isimlerin içinde birçok paralelci olacağını; bunların Cemaat’in paralelleri değil sermayenin paralelleri olacağını ve dış sermayenin talimatı ile hareket edeceklerini' iddia etti.

'AK Parti'nin Meclis’in ekseriyetini alacağını' ifade eden Karagülle, 'Tuzakçıların planı şudur: Paralel milletvekillerinin aldıkları emre göre karşı partiye geçmeleri yahut ayrı parti kurup, AK Parti’yi Yüce Divan’a göndermek' diyerek uyardı.

İşte Karagülle'nin o yazısından çarpıcı satırlar:

Dosyaları hazırladılar.

Basının yaygarası ile inandırılmış topluluk askerleri mahkemelere sevk ettiği gibi AK Partilileri de mahkemelere sevk etmeyi planladılar. Ak Partililerin, sonunda beraat etseler bile senelerce zindanlarda çürümeleri planlanmıştır..Bu da yalnız Ak Partilileri değil tüm Millî Görüşçüleri ve Cemaatçileri son derece rahatsız edecek, eski zulüm dönemleri geri getirilecektir.

AK Parti’yi yıkmak üzere anlaşmış olan partiler ve gruplar kendi aralarında anlaşmış olamayacakları için iktidar boşluğu meydana gelecek ve Türkiye kaosa sürüklenmiş olacaktır. Bu kaos içinde askerler müdahale ederlerse tekrar eski durum ortaya çıkacak, zaten yıpratılmış olan askerler de duruma hakim olamayacaklardır. Hâkim olsalar bile geçici olarak hâkim olacak ve biraz sonra seçime gittiklerinde çözüm üretemeyeceklerdir.

(...)

"AK PARTİ'YE OY VERECEĞİZ"

Bize olan zulümler de bitmedi ama biz yine AK Parti’ye oy vereceğiz; çünkü oynanan oyun AK Parti’ye değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nedir, İslâmiyet’edir.

Herkese tavsiye ediyorum; HDP’lilere, MHP’lilere, CHP’liler tavsiye ediyorum; oylarınızı AK Parti’ye verin. Düşmanlarınız öğrensin ki Türk Milleti oyuna gelmez. Seçimden sonra Adil Düzen Partisi’ni kuralım sonraki seçimlere hazırlıklı olalım...