BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,84
ALTIN 2.440,44
HABER /  GÜNCEL

Asker ile PKK sempatizanları aynı helikopterde

Ağrı Diyadin'de asker ile PKK arasındaki çatışmayla ilgili çarpıcı bir ayrıntı bugün Milliyet gazetesinin manşetindeydi.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri, yaralı asker ve PKK'ya yakın olduğu bilinen bir yaralı ile kız kardeşini aynı helikopterle hastaneye ulaştırdı

Hafta sonu Ağrı Diyadinde'ki asker PKK çatışması uzun süre konuşulacak gibi. Çatışmayı önlemek için canlı kalkan olan Ağrılıların yaralı askerleri taşıdığını gösteren fotoğraflardan sonra bir ayrıntı da bugün Milliyet gazetesinde yer aldı.

İKİ HELİKOPTER KURTARDI

Ağrı'nın Yukarıtutek kırsalında PKK'lılarm açtığı ateşe karşılık verilmesiyle başlayan çatışmada yaralı 4 asker ve 1 kişi 2 Skorsky helikopteriyle bölgeden alındı. İlk helikopter 3 yaralı askeri götürürken, ikinci helikopter 1 yaralı asker ile PKK'ya yakınlığıyla bilinen MAYADER Başkanı Cenap İlboğa ile kız kardeşini taşıdı.

YOĞUN ATEŞ GECİKTİRDİ

Askeri kaynaklar, yaralı askerlerin terk edilmesinin söz konusu olmadığını, teröristlerin aralıksız açtıkları yoğun ateş nedeniyle kurtarma helikopterlerinin bölgeye inmesinin geciktiğini belirtti. Kaynaklar kurtarma işlemini yapan 2 Skorsky helikopteriyle 2 hücum helikopterinde kurşun delikleri bulunduğunu kaydetti.

UYKU TULUMUYLA TAŞINDI

Aynı kaynaklar, 4 yaralı askerden 2'sinin hafif yaralı olarak ayakta olduklarını diğer 2'sinin ise uyku tulumuyla taşındıklarını, bu esnada bazı vatandaşların da yardımcı olmaya çalıştıklarını bildirdiler. Yaralıların bulundukları bölgede helikopterlere "kirpi" adı verilen zırhlı araçlarla getirildiği bilgisi verildi.

FESTİVALDE SİLAHLI UNSURLARIN İŞİ NE?

Öte yandan Ağrı'daki çatışmayı köşesinde yazan Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, HDP lideri Demirtaş'a PKK'ya karşı tavır koymaya çağırdı. 

HDP'nin bu tür eylemlerle barajı aşmasının mümkün olmadığını savunan yazar, HDP'nin provokasyon iddiasına "Festival alanına silahlı unsurları getirmenizi size Genelkurmay mı söyledi?" diye sorarak karşılık verdi. Selvi, yazısını HDP'ye çağrıda bulunarak tamamlıyor:

"Türkiyelileşme adına Türk milletinden oy isteyen Demirtaş'ın bu saatten sonra PKK'nın bu tür eylemlerine karşı çok net bir tavır koyması gerekiyor.
Çünkü bu silah onun başarısını engelleyecek.
Genelkurmay'ı suçlayarak bu işten sıyrılamaz.
Festival alanına silahlı unsurları getirmenizi size Genelkurmay mı söyledi?
Genelkurmay mı askerin üzerine ateş açmalarını istedi?
PKK ve birleşenleri artık bir karar vermeli.
Çünkü siyaset görünümlü silahlı mücadele ya da silah görünümlü siyasi mücadele olmuyor.
Uzun lafın kısası.
Bir elde silah, bir elde siyaset olmuyor.
Bir yapının hem partisi hem terörü örgütü bir arada yürümüyor.
Türkiye'nin geldiği nokta artık bunu kaldırmıyor.
Artık bir karar zamanı."