BIST 9.887
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.459,22
HABER /  GÜNCEL

Ağar'ın koruması bakın kim çıktı?

Mehmet Ağar’ı Yenipazar cezaevinde de korumaya devam eden polis Yesugay Aksakal, Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı’nın arkadaşı çıktı.

Abone ol

Susurluk davasından aldığı hapis cezası nedeniyle cezaevine giren eski bakan Mehmet Ağar’ın koruması da, ‘’Çok özel bir isim’’ çıktı. Görev icabı Ağar ile birlikte geceleri Yenipazar cezaevinde kalan, 4. Sınıf Emniyet Müdürü Yesugay Aksakal, Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı’nın arkadaşı çıktı.

Susurluk kazası sonra Turkcell, Abdullah Çatlı’nın telefon dökümlerini çıkarmış ve Çatlı’nın Siyasi Şube'de görevli dönemin komiseri Yesugay Aksakal ile 2 kez konuştuğu belirlenmişti. ‘’Kumarhaneler kralı’’ Öner Lütfü Topal cinayetiyle suçlanan özel timcilerden Oğuz Yorulmaz da, olay gecesi Bakırköy'de bir lokantada olduğunu belirtip, komiser Yesugay Aksakal ve lokanta sahibini tanık göstermişti.

Lokanta sahibi önce Yorulmaz'ı doğrulamış, daha sonra da "Bana baskıyla yalan söylettiler" diyerek ifade değiştirmiş ve Yorulmaz'ın cinayet sırasında lokantada olmadığını anlatmıştı. DYP eski milletvekili Sedat Bucak’ın korumaları Oğuz Yorulmaz, Ercan Ersoy ve Mustafa Altınok’un da, Abdullah Çatlı ile sık sık telefonla görüştükleri saptanmıştı.

ÇAPKIN TAYİNİNİ ÇIKARTTI

Hüseyin Çapkın’ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine başlamasının hemen ardından yapılan tayinlerde, ‘’Susurluk olayı ve Topal cinayetinde adı geçen’’ Emniyet Müdürü Yesugay Aksakal, 14 yıldır görev yaptığı İstanbul’dan, Yozgat’a atanmış ancak Yozgat’a gitmeyerek, Ağar’ın koruması olmuştu.

Aksakal, bir süre önce de Ankara Esenboğa Havalimanında silahını kontrol ederken, sağ baldırından kendisini vurmuştu. Aksakal İstanbul’da çok sayıda operasyona da katılmış ve Mustafa Bektaş ve Semen Adalı’nın öldürülmesi olaylarından yargılanıp beraat etmişti.