BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,58
ALTIN 2.381,14
HABER /  DÜNYA

Bosna'da muhteşem yüzyıl heyecanı

Muhteşem Yüzyıl dizisi Balkan ülkelerini fethetti. Sabırsız izleyiciler kanalı her gün arayarak dizinin yayın saatini soruyor

Abone ol

Bosna Hersek'teki OBN Televizyonu'nun bölgede büyük ilgi gören "Muhteşem Yüzyıl" dizisini sonbahar yayın şeması kapsamında yayınına başlayacağı bildirildi.

Daha önce Kurtlar Vadisi, Gümüş, Ezel, Binbir Gece ve Canan gibi dizileri gösteren OBN Televizyonu sözcüsü Leyla Huntiç, izleyicilerin özellikle Muhteşem Yüzyılı dizisinin yayınına ne zaman başlanacağı ile ilgili sorular sorduğunu söyledi.

AA muhabirine açıklama yapan Huntiç, "Sabırsız izleyiciler her gün arayıp dizinin yayımlanmasına ne zaman başlayacağımızı soruyor. Bu dizinin bölgede uyandırdığı ilginin çok daha fazlasını uyandıracağını düşünüyoruz" diye konuştu.

"OBN Televizyonu tarihin en masraflı dizisin göstermek için yayın hakkını satın aldı" diyen Huntiç, Muhteşem Yüzyılı'nın 61 farklı ülkede izlenmesini, bu dizinin gördüğü ilginin göstergesi olarak yorumladı.

Dizinin bölgede farklı tepkilere neden olduğunu hatırlatan Huntiç, "Çok sayıdaki gazeteci de diziyle ilgileniyor. Bölgede büyük ilgi gören ve farklı tepkilere de neden olan Muhteşem Yüzyılı'nın burada adeta çok önemli yer alacağını düşünüyoruz" dedi.

Bosna Hersek ve bölgede Binbir Gece dizisinde oynadığı 'Onur' karakteriyle tanınan Halit Ergenç'in Muhteşem Yüzyıl dizisinde de oynamasının buradaki izleyiciler açısından önemine işaret eden Huntiç, dizinin bölgede Sultan Süleyman'ın şahsiyeti ile ilgili uyandırdığı bazı tartışmaların Bosna Hersek'te olmayacağını söyledi.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bıraktığı mimari eserlerle bilinen Sultan Süleyman'ı konu alan dizinin bu ülkede "Prva TV" tarafından gösterilmesi, ülkedeki radikal kesimlerinin tepkisine neden olmuştu.

Sırp radikal hareket "Naşi 1839" başkent Belgrad'ın geneline Sultan Süleyman'ın aleyhine afişler asmıştı.

Sultan Süleyman'ın Bosna Hersek ve bölgedeki mirasının arasında tarihi Mostar Köprüsü, Mostar'daki Karagözbey Camisi, Foça'daki Alaca Camisi, Sırbistan başkenti Belgrad'daki Bayraklı Camisi ve çok sayıdaki diğer mimari eserler yer alıyor.