BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.444,62
HABER /  GÜNCEL

Askeri cephanelik patladı!

Afyon'da askeri cephanelikte patlama meydana geldi.

Abone ol
Afyonkarahisar kent merkezinde Kışlacık mevkiinde bulunan mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 25 askerimizin şehit olduğu ortaya çıktı. Depoya sabaha kadar patlamalar nedeniyle girilememişti. 

PATLAMANIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Afyonkarahisar'ın Ataköy ilçesindeki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda, 21.15 sıralarında bir patlama meydana geldi.

DEPODA ASKERLER VAR 
 

YARALILARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Patlamada yaralananların asker ve
sivillerin isimleri ise belli oldu. 

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne
tedavi gören asker Hasan Boncuk,
Fethi Tuna, Soner Güleryüz, Fatih
Yüksel, sivil vatandaşların ise Emine
Üfler, Kevser Dalkılıç ve Sevilay
Türk olduğu kaydedildi.
 
Patlamada ilk gelen bilgiler 4'ü asker 7 kişinin yaralandığı yönünde oldu. Patlamanın meydana geldiği depoda bulunan askerlerden ise haber alınamıyor.
 
Patlamanın ardından yangın çıkarken, kısa süre sonra bir patlama sesi daha duyuldu.
 
Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve sivil savunma ekibi sevk edildi. Yeni bir patlama ihtimaline karşın bölge güvenlik güçlerince kordon altına alındı.
 
Etrafa saçılan el bombalarının patlama riskine karşın yangına müdahale edilemiyor.
 
VALİ: TERÖR SALDIRISI DEĞİL

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, patlamayla ilgili yaptığı açıklamada terör saldırısı olmadığını ve olayın el bombaların tasnif ve sayım işlemi sırasında yaşandığını söyledi. Vali Balkanlıoğlu şöyle konuştu:

"Patlama el bombalarının tasnif ve sayım işlemi sırasında meydana geldi. Kaza sonucu gerçekleşen patlama zincirleme patlamalara neden oluyor ancak başka bir depoya sıçramıyor. Ölü olup olmadığını henüz bilemiyoruz. Şuanda 4 sivil 3 asker yaralımız var. Çalışmalar profesyonel bir şekilde devam ediyor. Sosyal medyada yayılan kan ihtiyacı olduğuna ilişkin haberler gerçeği yansıymıyor. Bütün sağlık ekiplerimiz hazır vaziyette ve kan ihtiyacı yok" diye konuştu.
 
UMKE BÖLGEYE SEVKEDİLDİ

Bu arada Orman ve Su Işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nin bölgeye sevk edildiğini açıkladı. Bakan Eroğlu, yangına yeni günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan müdahale edileceğini söyledi. 

ERDOĞAN'DAN TELEFON 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da patlamayla ilgili, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu telefonla arayarak bilgi aldı.
 
ÇOBAN: ŞEHİTLERİMİZ OLABİLİR 

Afyankarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban NTV canlı yayınında patlamaya ilişkin bilgiler verdi. Çoban, patlama nedeniyle bazı askerlerin şehit olabileceğini söyledi.
 
Çoban şu bilgileri verdi: "Patlama Ataköy Kışlacık bölgesindeki silahlı kuvvetlere ait mühimmat deposunda el bombalarının tasnifi sırasında meydana geldi. Patlamayla birlikte cephanelerin büyük bir kısmı patlıyor. Sadece 2 kişi yaralı olarak çıkarıldı.
 
İçeride kaç kişi olduğuna dair bilgi yok. Olay yerine girilemiyor. Malesef şehitlerimiz olabilir. Astsubay ve rütbeli askerlerimizin olduğunu biliyoruz.
 
Burası tamamen şehrin kenarında, sağlam zeminli bir bölge. Etrafında sivil yerleşim bölgesi yok. Burası dışardan bir insanın girmesine olanak olmayan korunaklı bölge, bu nedenle sabotaj ihtimali yok.
 
Burası el bombası deposu olduğu için el bombalarının sağa sola saçılma tehlikesi var. Burada etrafa saçılmış bir patlamamış el bombası olabilir. Yetkililer bu nedenle olay mahaline giremedi. Sabaha kadar da sanıyorum, buraya kimse sokulmayacak.
 
Biz sadece patlamanın el bombalarının olduğu yerde olduğunu ve içeride tasnif yapıldığını biliyoruz. Patlamada iki yaralı hastaneye gönderildi. Ayrıca iki patlamanın olduğunu biliyoruz."
 
DEPREM SANDILAR

Patlamanın şiddeti nedeniyle yaşanan sarsıntıyı deprem sanan Afyonkarahisar halkı, sokaklara döküldü. Patlamanın meydana geldiği deponun yakınındaki bazı evlerin de camlarının kırıldığı öğrenildi. Yaralıların kaldırıldığı hastanelerde kan ihtiyacı olabileceğini düşünen çok sayıda vatandaş, hastanelere akın etti.