BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,74
ALTIN 2.408,08
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Çelik'ten terörü bitirme sözü!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Erdoğan'ın sözlerini tekrarladı terörü bitireceklerini söyledi.

Abone ol
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 81 ildeki bütün vatan topraklarına eşit bir şekilde hizmet götürülürken, birilerinin bundan rahatsız olmaya başladığını ve tekrar Türkiye'nin önüne terör belasını koyduklarını söyledi.
 
Bakan Çelik, Gümüşhane'de Aydın Doğan Spor Salonu'nda düzenlenen, Türkiye İŞ Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilecek 850 işçinin kura çekimi ile belirlenmesi törenine katıldı.
 
Çelik, burada yaptığı konuşmada, hükümet olarak akla gelen her alanda son derece önemli hizmetlere imza attıklarını belirterek, ''Türkiye geçen sene 135 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu ne demek? Ürettik, demek. Türkiye'nin 81 ilinde ürettik, ürettiklerimizi dışarı sattık ve sattıklarımızdan da 135 milyar dolar gelir elde ettik. Şimdi 6 ayı geride bıraktık. 6 ayımızdaki ihracatımıza bakıyoruz, 88 milyar dolarlık ihracat yapmışız. Geçen seneki 6 aya göre yüzde 12.5 artış gerçekleştirdik'' dedi.
 
Bakan Çelik, bu başarıların neticesinde dünyadaki işsizlik konusuna Türkiye'de ciddi anlamda çözümler ürettiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:
 
''Geçen yıl mayıs ayında işsizlik yüzde 9.4 iken, bu mayıs ayında işsizlik yüzde 8.2'ye geriledi. Dünyadaki rakamlara bakıyorsunuz, dün biz onlara imreniyorduk, bugün onlar bize imrenen noktaya geldi. AB ortalamasındaki işsizlik yüzde 10.4, ABD'de yüzde 8.3, Fransa'da yüzde 10.3, Yunanistan'da yüzde 21.9, Portekiz'de yüzde 15.7 işsizlik var. Türkiye'de yüzde 8.2 işsizlik var. Yunanistan'da ve İspanya'da genç işsizlerin oranı yüzde 51'i buldu. Yani genç nüfusun yarısı işsiz durumda. Ama Türkiye'de genç işsiz oranı yüzde 16 oranlarında. Ne demek istiyorum, duralım mı? Hayır. Ne dedik biz, durmak yok, yola devam.''
 
Genç işsizler oranını daha aşağıya çekmek durumunda olduklarına dikkati çeken Bakan Çelik, ''Yüzde 8'lik işsizlik oranı bizim için büyüktür diyoruz. Onun için 2023, yani Cumhuriyetimizin 100. yılına dönük projelerimizi yaptık. İnşallah işsizliği yüzde 5'e indireceğiz, planımız böyle. Bundan 10 yıl öncesini düşünmenizi istiyorum. 10 yıl önce bir aylık plan yapamayan bir hükümet, bir devlet anlayışından bugün çok şükür 12 yıl sonrasının planını yapan bir noktaya geldik'' dedi.
 
"TERÖRLE MÜCADELEYE DEVAM"
 
Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı dileğinde bulunan Bakan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
''Terörün amacının, kardeşliğimizi bozmak istediğini aklımızdan çıkarmayalım. Adamların amacı, Çanakkale'de beraber mezara defnedilen Diyarbakırlı Ahmet ile Gümüşhaneli Mehmet'in arasını açmaktır. Oysa biz bu vatanı birlikte vatan yaptık. Bunun için Gümüşhaneli hiçbir kardeşim gelecekten ümitsiz olmasın. Devletimiz güçlüdür, milletimiz imanlı ve inançlıdır, bir günde bitirilir. Millet arasında kesinlikle bir husumet olmamalıdır ama teröristle mücadele konusunda bugün yine sayın başbakanımız söyledi, kesinlikle en ufak bir yalpalama olmayacaktır. Sonuna kadar gidilip, hesap sorulacaktır.''
 
Bakan Çelik, Türkiye'de işsizliğin belini kıracaklarını vurgulayarak, ''850 kardeşimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bünyesindeki okullarımızda görev yapacaklar. Çocuklarımıza daha güzel hizmet yapılması kardeşlerimiz sayesinde olacak'' dedi.