BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.413,38
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bakan Yıldırım'a hukukçulardan tepki

Bilişim Hukuku Derneği, sosyal medya için yasak iddialarına tepki gösterdi.

Abone ol
Bilişim Hukuku Derneği'nden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a tepki! Gerektiğinde sosyal medya ağlarının yasaklanacağı yönündeki açıklamaları talihsizlik olarak nitelendiren Bilişim Hukuku Derneği, yasaklamaların bu konuda çözüm olmadığını belirterek geçmişte yapılan uygulamalar hatırlatıldı, yasakların bu tür sitelere olan ilgiyi artırdığı kaydedildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın sosyal paylaşım sitelerini geçici veya sürekli yasaklanabileceği yönündeki açıklamaları, sansür iddialarına neden oldu. Bakan Yıldırım'ın açıklamalarını sert bir dille eleştiren Bilişim Hukuku Derneği, sosyal medyanın toplumsal hareketlerde dönüm noktası haline geldiğini ve halkın iradesini yansıtması itibariyle önemli bir mecra olduğu hatırlatıldı,

Dernekten yapılan açıklamada, internet sitesi yasaklamaları ülkemizde yasaklanan sitelerin popülerliğini artırmaktan başka bir işe yaramadığı belirtilerek şöyle kaydedildi;

"Teknik olarak Facebook ve Twitter sitelerinin erişme engellenmesi halinde kullanıcılar farklı yollardan erişime devam edecek, bu durum özellikle yetişme çağındaki gençler açısından devletin koyduğu kuralları ihlal alışkanlığına sebep olacaktır.
 
Söz konusu sitelerin yasaklanması veya kısa süreli erişime engellenmesi halinde yurtdışı kaynaklar üzerinde erişimler devam edecek bu surette yapılan paylaşımlarda daha sert tepkiler ve hatta hukuka aykırılıklar bulunacaktır.
 
Bu türlü bir engelleme Yurtiçinde ve dışında sansür olarak nitelendirilecek, Türkiye internetin yasaklandığı ülkeler listesine dahil edilecektir.
 
Türkiye yurtdışı hacker gruplarının saldırılarına maruz kalacaktır.
 
Türkiye’nin demokratikleşme süreci inandırıcılığını yitirecek, halkın taleplerini sansürleyen Ortadoğu ülkeleriyle aynı kategoride değerlendirilecektir.