BIST 10.276
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.409,99
HABER /  GÜNCEL

Oryantiring Federasyonu'nda seçim heyecanı

Oryantiring Federasyonu'nda seçimler için geri sayım başladı.

Abone ol
Türkiye Oryantiring Federasyonu seçimlere hazırlanıyor. Olimpiyatlar sonrası hız verilen seçim sürecinde adaylığını açıklayan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu, Türkiye'de oryantiring sporunun yaygınlaştırılması için ellerinden geleceğini söyleyerek iddialı konuştu.

Dünyada ilk olarak İskandinavya'da spor haline gelen ve 1961 yılında uluslararası bir fedenasyona kavuşan oryantiring sporu, Türkiye'de ise 2006 yılında İzcilik Federasyonu'ndan ayrılarak federasyona kavuştu.

Kısaca hedef bulma olarak ifade edilen Oryantiring, doğada harita ve pusula yardımı ile yön ve hedef bulma olarak tanımlanıyor. 7’den 77’ye herkesin yapabileceği bir branş olan Oryantiring, koşarken santranç oynamak diye de ifade ediliyor. 

ÇOLAKOĞLU ADAYLIĞINI AÇIKLADI 
 
Türkiye Oryantiring Federasyonu'nun Kasım ayı içerisinde yapılması planlanan başkanlık seçimleri için adaylığını açıklayan Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu, iddialı konuştu. Seçimlerin en dikkat çeken ismi haline gelen Çolakoğlu, Oryantiring branşının diğer birçok Avrupa ülkesinde yaygın olduğunu; ancak Türkiye'de hak ettiği yeri bulamadığını söyledi. Oryantiring sporunun yaygınlaştırılması için alanında uzman sporcular ve akademisyenlerle çeşitli projeler hazırladıklarını söyleyen Çolakoğlu, yurtdışındaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade etti.